Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обстріл Полтави: як російська агресія ускладнила рятувальні операції
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстріл Полтави: як російська агресія ускладнила рятувальні операції

Полтава: наслідки російського балістичного удару – десятки загиблих і сотні поранених

3 вересня 2024, 18:42
Поділіться публікацією:

Російський балістичний удар по Полтаві призвів до загибелі 41 людини та майже 200 поранених. Повітряні тривоги, що лунали протягом години після атаки, завадили рятувальникам швидко розпочати пошук постраждалих. Про це повідомив депутат Полтавської міської ради Сергій Каплін в ефірі телеканалу "Київ24".

Обстріл Полтави: як російська агресія ускладнила рятувальні операції

Обстріл Полтави: рятувальники не могли одразу дістатися до поранених

За словами Капліна, всі лікарні міста на цей момент заповнені постраждалими, а медичний персонал працює на межі можливостей. 

"Усі абсолютно лікарні забиті пораненими. Всі операційні столи зайняті, вся армія наших медиків ... не жаліючи себе для того, щоб рятувати кожне життя", — вказує він.

Повітряна тривога пролунала у Полтаві саме в момент вибуху, що значно ускладнило евакуацію та доступ до бомбосховищ. За словами Сергія Капліна, після першого удару тривога поновлювалася кілька разів протягом години, що створювало додаткову загрозу для рятувальників та цивільного населення.

"Тривога пролунала якраз на момент вибуху. Там був дуже короткий період, протягом якого дуже важко було зреагувати і дістатися бомбосховища. Друге, тривога потім поновлювалася кілька разів протягом години. Таким чином росіяни не давали можливості рятувати цих людей", — вказує він..

Депутат наголосив, що внаслідок дій російської армії рятувальники були змушені неодноразово переривати свої роботи і повертатися в укриття через загрозу нових ударів. 

"Я там був на цьому майданчику. Безпосередньо біля цих подій в епіцентрі. Ці люди (рятувальники — ред.) були вимушені бігти в укриття, переривати рятувальні дії", — резюмував він

Читайте також на порталі “Коментарі”  — Кількість поранених і загиблих внаслідок удару по Полтаві росте, повідомила Олена Зеленська



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини