Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков заінтригував: українські танкісти розпочнуть навчання на танках Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков заінтригував: українські танкісти розпочнуть навчання на танках Leopard

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про "оптимістичний прорив" у питанні танків "Leopard 2"

21 січня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Українські танкісти розпочнуть навчання на німецьких танках "Leopard 2", хоча публічно оголошень про їхнє надання ще не було. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони України Олексій Резніков, пише "Голоси Америки".

Резніков заінтригував: українські танкісти розпочнуть навчання на танках Leopard

Танки Leopard 2. Фото: wikipedia.org

"Маємо прорив — це можливість для країн, які володіють "Леопардами", розпочинати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, і тоді далі рухатимемося", — сказав Резніков.

Він додав, що сподівається, що Німеччина "у спокійному режимі із проведенням власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення про можливу передачу танків".

"Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні (українські) екіпажі програми на "Леопардах 2"", — сказав міністр.

За словами Олексія Резнікова, домовленості про навчання були досягнуті завдяки "танковим" ініціативам — Польщі щодо танків Leopard та Британії щодо Challenger.

Зазначимо, 20 січня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін закликав учасників засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий Рамштайн-8) не сповільнювати темпи підтримки України. Міністр оборони США заявив, що Росія здійснює перегрупування, вербування та намагається переоснащувати свої війська.

Водночас, Остін заявив після засідання, що рішення про надання Україні німецьких основних бойових танків Leopard немає, як і американських танків M1 Abrams.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського звернулися до учасників форуму в Давосі — озвучено головне прохання щодо Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США лаконічно пояснили, чому відмовляються передати Україні танки Abrams.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини