Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков шокував першою реакцією Заходу на прохання України про зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков шокував першою реакцією Заходу на прохання України про зброю

Міністр розповів, що Захід був упевнений – перемога України неможлива

13 червня 2023, 18:00 comments1212
Поділіться публікацією:

На початку повномасштабної війни західні партнери не вірили у здатність України протистояти російській армії і тим більше не вірили у перемогу нашої країни. Саме тому на прохання про зброю відповідали рекомендаціями "рити окопи". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Foreign Affairs розповів міністр оборони Олексій Резніков.

Резніков шокував першою реакцією Заходу на прохання України про зброю

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

"Ми запитали: Stinger (Ред. – американський переносний зенітно-ракетний комплекс) можна? Нам сказали: "Ні, рийте окопи і вбивайте якнайбільше росіян, поки все не закінчиться". Люди думали, що наша перемога неможлива", – заявив Резніков.

За його словами, ситуація змінилася, коли США, європейські країни та інші держави-партнери побачили, що українські війська вистояли та продовжили боротьбу.

Олексій Резніков підкреслив, тепер Україна має американські БМП Bradley і Stryker, американські танки Abrams, німецькі Leopard та багато інших передових зразків сучасної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали кінцеву мету контрнаступу, відповівши, чи почалося воно вже.

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступальні дії ЗСУ продовжуються і вже мають успіх як мінімум на трьох ділянках фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запевняє, що США зосередяться на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою. Допомагають нам і європейці, обіцяючи активізувати постачання зброї. При цьому в Офісі президента України попередили – на досягнення цілей контрнаступу (повернути під контроль Києва всі окуповані території, включаючи Крим) може піти багато місяців. Як оцінюєте ситуацію навколо контрнаступу – у тому числі у медійному та політичному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини