Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков розповів, чи приєднаються танки Abrams до контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, чи приєднаються танки Abrams до контрнаступу ЗСУ

Українські екіпажі вже поїхали на навчання з управління танками Abrams, але цієї військової техніки не буде під час анонсованого раніше контрнаступу ЗСУ

28 квітня 2023, 13:07 comments2450
Поділіться публікацією:

Танки Abrams, які пообіцяли США передати Україні, не візьмуть участь в анонсованому раніше контрнаступі ЗСУ, до якого активно готується Україна. Українські екіпажі вже поїхали на навчання. Як передає портал "Коментарі", про це під час прес-конференції заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Резніков розповів, чи приєднаються танки Abrams до контрнаступу ЗСУ

Танки Abrams. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони зазначив, що Україна отримала сучасні системи озброєння, особливо у частині "броньованого кулака". Йдеться про броньовані машини та танки, зокрема Leopard 2 та Challenger 2. За словами Резнікова, обіцяні танки Leopard 1 та американські Abrams будуть надані пізніше.

"Танки Abrams у цьому контрнаступі взяти участь не встигнуть, але наші екіпажі вже поїхали на навчання. Але, крім того, у нас велика кількість броньованих машин різного типу — БТР і БМП. зі Швеції будуть. Там завершуються ще курси підготовчі", — заявив міністр.

Олексій Резніков наголосив, що сама техніка підготовлена та частково доставлена, але українські військові завершують проходження навчань на деяких типах озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію, в якій визнала геноцидом депортацію українських дітей та дорослих на територію росії. За словами президента України Володимира Зеленського, відомі дані 20 тисяч дітей, вивезених та розпорошених по Росії. Але таких дітей може бути набагато більше, запевняє він. Що означає ця резолюція? Чи справді вона допоможе притягнути Росії, її керівника, а також самопроголошеного президента Білорусі (Лукашенка, як і Путіна, визнали причетним до цього геноциду), до відповідальності? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому лояльні до РФ країни просувають тему переговорів – як завадити планам Кремля. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини