Головна Новини Суспільство Війна з Росією Реванш РФ у Чорному морі: у ВМС ЗСУ зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Реванш РФ у Чорному морі: у ВМС ЗСУ зробили заяву

Сьогодні ситуація така, що росіяни навіть не можуть вільно використовувати носії "Калібрів"

23 липня 2024, 14:55 comments1691
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не відмовилися від планів домінування у Чорному морі та захопленні українського узбережжя, але їхні здібності – під великим питанням. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Реванш РФ у Чорному морі: у ВМС ЗСУ зробили заяву

Боротьба за панування у Чорному морі. Фото: з відкритих джерел

"У своїх снах вони, звичайно, домінують навіть у Світовому океані. Там ніхто не спалив документи з грифами (секретні документи – ред.), де сказано, що вони втілюють усі свої ідеї. Вони не відмовилися від своїх планів виходу на наше узбережжя". і щодо захоплення відповідних регіонів. Скажімо так, стадія ухвалення (ситуації – ред.) у них ще не настала", — зазначив Плетенчук.

Речник уточнив, що не може сказати, що противник готовий вийти з Азово-Чорноморського регіону.

"У них зараз такий стан, що вони змушені ховатися на військово-морській базі "Новоросійськ". Як кажуть у Росії, "забитися під шкінку". Ну ось ця "шконка" їх прикриває поки що. Але колеги із СБУ вже офіційно повідомляли: дальність дронів така, що до Новоросійська вони спокійно дістають", — заявив речник.

На думку Плетенчука, існування деяких російських об'єктів, у тому числі тих, які забезпечують військову логістику в Криму, а також їхнє угруповання у зоні бойових дій на півдні України, — тимчасове явище. Тому плани, можливо, у ворога і є, а от із можливостями – не так просто.

"Якщо навіть вільно не можуть використати носії "Калібрів". Повітряна складова – так, на жаль, зараз у них домінує...", — сказав військовий.

Читайте також на порталі "Коментарі" — даремно повірили Путіну: у ГУР розповіли, який прокол вийшов із відпочинком росіян у Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія вивела з окупованого Криму усі сторожові кораблі свого чорноморського флоту. Нині виходить останній. Таку заяву у Facebook зробив спікер ВМС України Дмитро Плетенчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини