Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти вперше підбили британський танк
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти вперше підбили британський танк

Британський основний бойовий танк Challenger 2 був, ймовірно, підбитий у Запорізькій області

5 вересня 2023, 23:42
Поділіться публікацією:

На Запоріжжі окупантами вперше був підбитий британський танк Challenger 2, який, ймовірно, стояв на озброєнні 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. Вона з кінця серпня бере участь у наступі у Запорізькій області. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на британську мовну корпорацію Бі-бі-сі.

Рашисти вперше підбили британський танк

Challenger 2

Як зазначають британські журналісти, які вивчили відеозапис, де можна бачити танк, що горить, сумнівів у тому, що цей танк — Challenger2, практично немає. Машину впізнали за характерними для неї технічними деталями — запасними баками для пального та броньованою коробкою тепловізора над гарматою. Крім того, джерело в одному із західних оборонних відомств підтвердило Бі-бі-сі, що на кадрах відеозапису танк Challenger 2.

За припущенням експерта, колона техніки, до якої входив цей "британець", потрапила під прицільний артилерійський обстріл. Імовірний, також "приліт" по танку снаряда з суббоєприпасами з інфрачервоним наведенням, які вражають машини зверху. Але, незважаючи на те, що танк охоплений вогнем, він не зруйнований і не спостерігається наслідків внутрішньої детонації. Можливо, що екіпаж танка залишився живим, оскільки Challenger 2 відрізняються гарною захищеністю.

Пізніше джерело ВВС підтвердило, що екіпаж танка з чотирьох людей вижив.

За всю історію цього танка було втрачено лише одного Challenger 2 в Іраку, через "дружній вогонь". Тому танк вважався невразливим. Втім, як зазначають критики, незважаючи на участь у війнах в Іраку та Югославії, "невразливість" Challenger 2 частково пояснюється невеликими обсягами їхнього випуску — всього було вироблено 450 таких танків.

Крім того, Challenger 2 має потужну фронтальну броню, але більш уразливий з бортів та корми.

Тим часом, Данилов розкритикував яйця західних політиків.

У Путіна розповіли, де та як вони можуть застосувати ядерну зброю в Україні.

А російська актриса та фанатка Путіна звинуватила Бенюка та Роговцеву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини