Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рашисти обурені: на окупаційну посаду планували призначити ветерана АТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Рашисти обурені: на окупаційну посаду планували призначити ветерана АТО

Він був членом проросійської організації

17 квітня 2023, 15:42
Поділіться публікацією:

Радником окупаційного "губернатора" захопленої частини Запорізької області рашисти планували призначити колишнього участника АТО Ігоря Лисенко, який до широкомасштабного вторгнення Росії також був членом проросійського "Союза казаков Украины". Про цей факт окупанти дізналися завдяки архівному відео, на якому нинішній колаборант у формі "казака" розказує про свою службу в АТО. Про черговий скандал в рашистських пабліках повідомляють "Коментарі".

Рашисти обурені: на окупаційну посаду планували призначити ветерана АТО

До 2022 року Ігор Лисенко виступав за "єдину неподільну Україну"

"Згадаймо наш гімн "І покажем браття, що ми козацького роду", — розповідає російською мовою на відео Ігор Лисенко, поряд з яким стоїть синьо-жовтий прапор. — Ми на цій землі живемо, ми її захищаємо, ми є її захисниками. Події, які відбулися в Україні, а саме — агресія Росії — призвела до того, що багато патріотів, у тому числі козаки Мелітопольського краю, стали на її захист. Я і ще кілька козаків пройшли через АТО і продовжуємо служити у Збройних силах України. Це хіба не показник любові до України?"

На відео Ігор Лисенко також закликає мелітопольців бути єдиними, як одна родина, щоб сприяти таким чином "міцній єдиній неподільній Україні".

По роспабліках через це відео та "пляму" у біографії нинішнього колаборанта розлилася лють.

"На жаль, і справді цього русофоба, який воював на Донбасі проти тебе і твоїх бойових товаришів, хочуть призначити на цілком собі державну посаду в Запоріжжі (мова про окуповану частину області — ред.), — обурюються рашисти. — Зараз підуть пояснення, що він не такий, що він виправився, і що завжди цей "ветеран АТО" чекав, коли прийде Росія (для цього навіть у росіян стріляв, щоб процес прискорити)".

Варто зазначити, що "Союз казаков Украины" був створений на базі проросійської організації "Казацкое войско запорожское низовое" мешканцем Запоріжжя Олександром Панченком, який виступав проти обох Майданів та на підтримку Віктора Януковича. Також організація активно підтримувала "канонічну церкву" Московського патріархату. Серед тих, хто активно підтримував СКУ був і президент АО "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, якого сьогодні судять за підозрою у держзраді.

Тим часом, у Маріуполі з'явився пам'ятник генералу, який брав участь в окупації міста.

У ГУР зробили попередження росіянам

А Добкін провів службу у храмі УПЦ МП, після чого звернувся до бійців ЗСУ.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини