Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє

Наслідки ракетного удару по Запоріжжю: розбиті вікна, пошкоджений супермаркет, двоє загиблих

29 липня 2023, 19:31
Поділіться публікацією:

Близько години тому росіяни нанесли ракетний удар по Запоріжжю. Його офіційно прокоментував секретар Запорізької міської міської ради Анатолій Куртєв.

Ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє

Запоріжжя

"Нелюди-окупанти вдарили по Запоріжжю. Ворожа ракета влучила по відкритій місцевості. На превеликий жаль, загинули чоловік та жінка. Ще одна жінка отримала поранення. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих людей, — написав в своєму телеграм-каналі Анатолій Куртєв. - Вибуховою хвилею вибито вікна у багатоповерхівках та пошкоджено будівлю освітнього закладу і супермаркету".

За словами Куртєва, на місцях "розгортається намет міської ради, починають працювати психологи, благодійники та відповідні служби".

Нагадаємо, що вчора Росія нансело ракетний удар по Дніпру. По місту прилетіли дві ракети, одна з яких влучила в незданий в експлуатацію житловий комплекс "Женева", інша — зруйнувала частину адмінбудівлі СБУ. Ніхто не загинув, проте, загальна кількість поранених у результаті ракетної атаки по Дніпру – не менше 9 осіб. Серед них двоє дітей – 14 та 17 років. П'ятеро людей із рваними ранами: чоловіки від 18 до 53 років та 77-річна жінка. 

Експерти пояснили, про що говорять нові удари дронів та ракет з боку РФ. 

Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) Ігор Романенко вважає правильним, що ми все частіше відповідаємо на ракетний терор з боку РФ своїми активними діями – за допомогою тих засобів, які маємо.

"Це принципово відрізняється від позиції наших союзників, які терпляче зносять російські провокації. Так, РФ тричі атакувала американські дрони. Причому вперше потопила досить дорогий екземпляр у Чорному морі. Потім, не отримавши адекватної відповіді, країна-агресор напала вже на три американські дрони. Втретє атакувала дрон у Сирії. Лише після цього США перекинули туди винищувача F-35. Позиція наших союзників, на жаль, запізніла та стримана", каже він. 

Тим часом, президент ПАР різко відповів на пропозицію Путіна подарувати російське зерно.

А у Польщі заявили про висунення вагнерівців до кордону з країнами Балтії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини