Головна Новини Суспільство події Президент ПАР різко відповів на пропозицію Путіна подарувати російське зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент ПАР різко відповів на пропозицію Путіна подарувати російське зерно

Африка хоче купувати зерно і різко реагує на подачки Росії

29 липня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", країни Африки вимагали від Росії повернутися до "зернової угоди". Російський президент Володимир Путін натомість запропонував африканським країнам безкоштовні поставки російського продовольства. Але у відповідь почув не лише слова подяки, а й різку реакцію з боку Південно-Африканської Республіки (ПАР).

Президент ПАР різко відповів на пропозицію Путіна подарувати російське зерно

Президент ПАР Сиріл Рамафоса. Фото: з відкритих джерел

На зустрічі глав африканських делегацій з президентом РФ лідер ПАР Сиріл Рамафоса, коментуючи пропозицію Путіна, заявив, що Африка готова купувати зерно, і поновлення комерційних постачань залишається ключовою метою.

"Ми пропонували реалізувати Чорноморську зернову ініціативу, говорили про необхідність відкриття Чорного моря, ми говорили, що хотіли б, щоб Чорне море було відкритим для світових ринків. І ми сюди прийшли не для того, щоб просити якісь "дари" для Африканського континенту. Ми, звичайно, розуміємо, що ви з щедрості вирішили безоплатно надати зерно деяким африканським країнам, які стикаються з певними складнощами. Ми з великою повагою до цього ставимося, відзначаємо це. Однак це не наша основна мета тут, це не наше головне завдання – домогтися якихось поставок такого (Ред. — комерційного) характеру", — заявив Рамафоса.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лідери африканських країн під час форуму Росія-Африка вимагали від президента РФ Володимира Путіна повернутися в угоду щодо експорту українського зерна, з якої Кремль в односторонньому порядку вийшов минулого тижня. Глава Африканського союзу підкреслив, що для вирішення проблеми з нестачею зерна необхідно досягти повного "припинення вогню" в Україні. При цьому, за даними ЗМІ, Путін відкидає спроби турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана обговорити з ним зернову угоду телефоном. Що відбувається на Чорному морі загалом та навколо зернової угоди зокрема? Яку роль можуть (і чи можуть) відіграти Туреччина та Африка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини