Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар по Україні – реакція РФ на мирний план Зеленського на G20, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар по Україні – реакція РФ на мирний план Зеленського на G20, - ISW

Кремль спланував масштабний ракетний удар по Україні в очікуванні виступу Зеленського на G20

16 листопада 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

Росія заздалегідь спланувала та підготувала масований ракетний удар по критично важливій інфраструктурі України. Розуміючи, що на саміті G20 відбудеться виступ президента України Володимира Зеленського, де той представить своє бачення завершення війни, Москва вкотре запустила механізм ракетного терору. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на звіт аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Ракетний удар по Україні – реакція РФ на мирний план Зеленського на G20, - ISW

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

Експерти звернули увагу, що під час виступу український президент наголосив, що мирні переговори з РФ можна вести лише тоді, коли російське керівництво дасть команду повністю вивести свої війська з України; визнає територіальну цілісність України та буде гарантовано покарання за військові злочини серед інших положень щодо ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки.

В ISW пояснили, що багатоспрямована ракетна кампанія потребує значної військової підготовки, і в даному випадку вона збіглася з датою виступу Зеленського.

Водночас фахівці вказали, що російська провоєнна спільнота затверджувала нібито Кремль "помстився" за "русофобські" заяви Зеленського невдовзі після його виступу.

Однак, як наголосили в Інституті вивчення війни, неможливість розпочати таку масовану атаку в короткий термін свідчить про незацікавленість Кремля у створенні передумов для переговорів з Україною.

У звіті також додали, що підтверджує незацікавленість РФ у мирних переговорах та офіційний наратив Кремля навколо зустрічі G20.

"Путін не з'явився на саміт, а підписав численні укази про надання почесних найменувань окупованим Росією містам України. А його речник Дмитро Пєсков і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявили, що Росія продовжить "спецвоєнну операцію" в Україні", — підсумували в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія сповільнить обстріл інфраструктури України: у США назвали причини.

Також видання "Коментарі" повідомляло — стало відомо, на яке місто Росія найбільше спрямувала ракет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини