Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар по Україні 23 листопада. Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар по Україні 23 листопада. Що відомо

Російська Федерація запустила по території України кілька десятків ракет, частину з них вдалось збити системою ППО. В багатьох містах відключення світла, а в Києві є жертви.

23 листопада 2022, 20:09 comments1337
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

23 листопада Росія вчинила черговий терористичний ракетний запуск по території України. Як наслідок в Україні масові відключення світла, включно з такими містами як Київ, Львів, Дніпро, Одеса та інші. Окрім того, повідомляють про загиблих.

Ракетний удар по Україні 23 листопада. Що відомо

Росія завдала ракетного удару по Україні. Фото: з відкритих джерел

Близько 13 години в столиці України стались перші вибухи. Влада Києві підтвердила роботу ППО, а в мережу потрапили фото з пожежею, яка спалахнула після ракетного удару росіян. Наразі відомо, що в Києві загинуло 9 людей та ще десятки постраждало.

Хоч більшість атак було здійснено на об’єкти інфраструктури, одна з ракет росіян влучила в житловий будинок. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто знеструмлене на 80%, подібна ситуація і з водопостачанням.

Українські ЗМІ також публікують інформацію про вибухи в Полтавській, дніпропетровській, Миколаївській, Вінницькій та Львівській області. Мер Львова Андрій Садовий, повідомив, що російські ракети влучили у електростанції. Станом на вечір 23 листопада 70% жителів міста не має електрику.

Окрім, України також електрика пропала і в сусідній Молдові.

"Ми маємо повторення ситуації 15 листопада. Після того, як Росія розбомбила українську енергосистему за останню годину, ми маємо масштабні відключення електроенергії по всій країні", – сказав Андрій Спину, віцепрем'єр-міністр Молдови.

Певний час була відключена Хмельницька та Південноукраїнська АЕС від мережі.

ЗСУ повідомило, що Росія випустила 67 крилатих ракет, 30 з яких були направлені на Київ. Також армія РФ скористалась 5 дронами. Українські війська змогли відбити 51 крилату ракету.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія поширює фейки про українську енергетичну структуру.

Також "Коментарі" писали про план Путіна, який зазнав краху.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини