Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ракети потрібно збивати над територією противника": як протидіяти російському терору
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ракети потрібно збивати над територією противника": як протидіяти російському терору

Системи ППО недостатні для захисту від російських ракетних ударів

1 травня 2023, 17:23
Поділіться публікацією:

Як протистояти російському ракетному терору, а також на які хитрощі йде противник, щоб обдурити українську ППО, розповів військовий експерт Роман Світан. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на 24 канал.

"Ракети потрібно збивати над територією противника": як протидіяти російському терору

Військовий льотчик, експерт Роман Світан

На сьогодні, українська ППО збиває більшу частину ракет, запущених Росією, але й збитими вони становлять загрозу, каже Роман Світан.

"Якщо ракета йде на гранично низькій висоті, а це може бути 50-200 метрів, то протиракета, яка збиває ракету, може завдати великої шкоди на землі, — каже Роман Світан. — І іноді ця шкода може бути більшою, ніж сама ракета може нанести. Тому нам потрібні літаки і російські ракети потрібно збивати над територією противника. Збивати їх над Росією, тоді вони до нас доходити не будуть. Але це лише варіант літаків F-16".

"Це аргумент для наших переговорників: ракет багато, вони йдуть хвиля за хвилею і завдають шкоди навіть у знищеному стані", — каже також військовий експерт.

Крім того, Роман Світан розповів про ті військові хитрощі, на які сьогодні йдуть росіяни, завдаючи ударів по Україні.

"Чому били не однією потужною хвилею, а малими "хвилями"? Тому що намагаються знайти певний алгоритм проходу нашої протиповітряної оборони, — каже експерт. — У п'ятницю був удар в основному по Києву, Умані та Дніпру. Було 23 ракети — 21 ми збили. Цього разу, переважно, вдарили по Києву та Дніпру. З 18-ти п'ятнадцять збили. Скільки пускалося ракет, дуже складно сказати. Швидше за все, 10-15%, як і в попередніх пусках, падають у місцях запуску. Це Каспійське море. Хоча цього разу підняли стратегічні бомбардувальники, але вони не всі були носіями ракет. Швидше за все, їх піднімають для відволікання наших фахівців радіотехнічної розвідки. Тобто, злітати злітають, виходять на бойові курси, а скидання немає. Швидше за все, намагаються "розтягувати" увагу".

Більшу частину російських ракет виробляють, як "одноразову", не завжди якісну зброю, тому до 15% ракет при їхньому пуску з літака не запускаються, а падають. Ще частина збивається з курсу чи зустрічають перешкоду як, наприклад, зграї птахів. Тому росіяни почали їх запускати над Каспійським морем, щоб мінімізувати можливі збитки для російської території у разі падіння неактивованої ракети на території РФ.

"Відсотків 10-15 ракет двигуни не запускаються і вони падають у море", — каже Світан.

Тим часом, експерт розповів, що замінить західні літаки під час українського контрнаступу.

Після звільнення Криму над ним можуть бути три прапори.

Індія зіткнулася з проблемами через російську нафту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини