Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракети GLSDB прямують до України: у Пентагоні розповіли – чи дозволять ЗСУ їх застосовувати у Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракети GLSDB прямують до України: у Пентагоні розповіли – чи дозволять ЗСУ їх застосовувати у Криму

Дальність нового типу зброї, яку отримає Україна, дозволяє діставати до Криму з нинішньої лінії фронту

4 лютого 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Київ має повне право приймати самостійне рішення, де і за яких обставин використовувати надану партнера зброю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив представник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер під час прес-конференції.

Ракети GLSDB прямують до України: у Пентагоні розповіли – чи дозволять ЗСУ їх застосовувати у Криму

Снаряди GLSDB до установок HIMARS. Фото: із відкритих джерел

Один із присутніх на прес-конференції журналістів прямо запитав Патріка Райдера – чи має право Київ використовувати далекобійні снаряди GLSDB до установок HIMARS для завдання ударів по військових цілях у тимчасово окупованому Криму? Відповідь Райдера не містила однозначної відповіді, але вона не стала говорити про якісь домовленості та обмеження, які США виставили Україні перед погодженням нового військового пакету допомоги. 

"Що стосується українських планів щодо операцій, то очевидно, що це їхнє рішення. Вони (Ред. – українці) головні в цьому", – наголосив генерал.

Він додав, що обговорювати з журналістами можливі майбутні операції Пентагон не буде, оскільки це може зашкодити їхньому проведенню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія посилює ескалацію, але Захід не поспішає прискорювати постачання ЗСУ озброєння: чому так відбувається.                                                                                                                                                                                                                                                

Також видання "Коментарі" повідомляло – що змусило Захід потужніше підтримувати Україну у війні – чому Путін вже приречений. Експерти детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини