Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін знайшов виправдання ракетним ударам по Україні: про що говорить нова істерика Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін знайшов виправдання ракетним ударам по Україні: про що говорить нова істерика Кремля

У Кремлі зрозуміли, що якщо не можуть продемонструвати успіхи на полі бою, то радуватимуть росіян ударами по мирних українських містах, показуючи, як українці страждають

1 листопада 2022, 12:12
Поділіться публікацією:

Президент країни-агресора Володимир Путін заявив, що удари РФ по українській інфраструктурі 31 жовтня — це частково відповідь за атаку на Севастополь. Чи так це? Що насправді стоїть за черговою ракетною істерикою рашистів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Путін знайшов виправдання ракетним ударам по Україні: про що говорить нова істерика Кремля

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Розуміючи, що програш Росії призведе до її розпаду, путін посилюватиме подібні атаки

Керівник фундації "Вища школа професійної політики" Олег Вострих розмірковує так:

"Чергова масована атака на критичну інфраструктуру України агресором показує, що реальних інструментів для зміни ситуації на полі бою в країни-терориста залишається все менше. Мобілізація не дає своїх плодів, лише збільшує статистику загиблих на фронті. ЗСУ навчилися обмеженою кількістю зброї досягати ефективніших результатів, діставати супротивника у його зміцнених базах. Застосовувати нові розробки, поєднуючи їх із якісними розвідданими. Путін розуміє, що затягування війни зараз працює проти нього. Надходження до бюджету зменшуються, витрати на війну постійно зростуть, частина фінансів заморожена за кордоном. Плюс – проблеми з комплектацією нової та ремонту пошкодженої техніки почалися через санкції. Колишні "друзі" починають дивитися на росію як на проблемну країну, і потроху відходити від неї. Снігова грудка проблем починає накопичуватися".

Тому, пояснює експерт, путіну життєво потрібні переговори. У "валдайській" промові він згадав 8 раз. Єдине, він хоче їх на своїх умовах – узаконити захоплені території та знову сісти за великий стіл політики.

"Україна до цього не готова. Світ поки що теж готовий підтримувати зброєю та фінансами нас, щоб не дати прикладу вирішення своїх бажань силовим шляхом для майбутніх конфліктів. Росія зруйнувала основи світової безпеки, веде війну нецивілізованим способом, ґрунтуючись лише на одному праві – праві сильного. І діє за принципом – нікому не дозволено обстрілювати бойові кораблі Росії, які запускають ракети по Україні! А якщо хтось спробує – за цим будуть нові ракетні удари по житлових кварталах і системах життєзабезпечення людей. Таке гасло просуває зараз агресор в інформаційному полі, – пояснює Олег Острів. – Здайтесь! Змиріться! І ми тоді перестанемо тероризувати вашу країну".

Розуміючи, що програш Росії призведе до її розпаду, путін посилюватиме подібні атаки, упевнений експерт. Вишукувати ще більш витончені методи завдання ударів по центрах забезпечення життєдіяльності міст.

"Метою можуть стати греблі, мости, енергетична сфера, Запорізька АЕС, не виключено застосування росіянами "брудної бомби", новий напад з боку Білорусі, – попереджає Олег Вострих. — Путін нічого втрачати і він вдаватиметься до будь-яких методів, які продовжать агонію його режиму. Але до падіння ще далеко – і нам треба вистояти у цій боротьбі. Слід бути готовими до таких сценаріїв ескалації та працювати на запобігання таким атакам. Як на воєнному рівні, так і на дипломатичному. Ми переможемо!".

Удари продовжуватимуться – комбіновано ракетами та дронами

Колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак не пов'язує цілеспрямовані ракетні удари по українській критичній інфраструктурі, які росіяни розпочали 10 жовтня та черговий пік яких припав на 31-е, з якоюсь помстою – за підрив Кримського мосту або за удари по російських кораблях у Севастопольській бухті.

"Нас обстрілюють із 24 лютого. З тією чи іншою періодичністю, – зазначає експерт. – Зараз інтенсивність обстрілів пов'язана виключно з фігурою нового командувача так званої спеціальної військової операції – Суровікіним, який за сумісництвом також керує повітряно-космічними силами РФ. Тобто відповідає за все, що злітає, щоб вразити ту чи іншу ціль. Авіація, ракети, безпілотники у тих чи інших варіаціях – це його "фішка". Якби СВО командував, скажімо, танкіст, він віддавав би пріоритет танкам, артилерист — арті і так далі...".

На думку Івана Ступака, після провалу в Харківській області та частково на півдні, Кремль намацав, як він вважає, стоп-кран, за допомогою якого можна каналізувати громадську думку в Росії.

"Так, росіяни не мають перемог на фронтах, але – дивіться, як страждають українці, які залишаються без світла, тепла, води! Такі меседжі посилають зараз російські пропагандисти. І ми бачимо, як щиро радіють цьому мешканці країни-агресора у соцмережах і не лише. І ніхто особливо не цікавиться військовими поразками Росії. Тож удари продовжуватимуться – комбіновано ракетами та дронами, – прогнозує експерт. — Упевнений, ми все витримаємо. А росія та її мешканці обов'язково відповідатимуть за свої злочини".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ООН вирішили не звертати увагу на вихід Росії із зернової угоди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 листопада 2022, 13:19

Ага! Риторика православного екстремізму братів руського миру: санкції нам на користь - роблять ще сильніше; обстріли нас зміцнюють. Бункерним корумпованим узурпаторам пощастило мати покірну країну. Ціна - їх влада. Вони чіпляються за владу як цар Ірод. Той всіх хлопчиків вбивав, щоб позбутись конкуренції. Ці всій Україні винесли вирок.


Новини