Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін заявив, що "не було жодної України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін заявив, що "не було жодної України"

Російський диктатор вкотре озвучив імперську версію історії України

3 листопада 2023, 17:01 comments1138
Поділіться публікацією:

Російський президент, спираючись на російську імперську версію історії України, заявив, що "України ніколи не було", а її південні землі назвав "південноросійськими". Про це повідомляють "Коментарі".

Путін заявив, що "не було жодної України"

Путін

На цей раз Путін повторив у новому виконанні свої заяви про те, що "Україну придумав Ленін". При цьому основний наголос він зробив на нібито історично несправедливій "передачі" Україні земель Північного Причорномор'я.

"Всі південноросійські землі були передані Україні при створенні СРСР, — заявив Путін. — Не було ж жодної України у складі імперії. Були області, а сама вона у 16 столітті прийшла, складалася з трьох областей: Київ, Житомир, Чернігів. Ось і все це прийшло з Речі Посполитої, з Польщі, добровільно... Он у нас в архівах лежить лист: "ми — руські, православні люди, звертаємося до Москви до царя".

Ні українського козацтва, ні Української народної республіки у картині світу російського диктатора немає. На його думку, яку він висловлював і раніше, Південний та Східний регіони Україні "подарував" Ленін.

"Почали формувати СРСР і сформували величезну Україну, насамперед, за рахунок південноруських земель. Усе Причорномор'я, хоча всі ці міста були засновані Катериною ІІ після серії воєн з Османською імперією", — каже Володимир Путін.

Тому, на думку глави РФ, щодо анексованих Росією Донбасу, Криму, частин Херсонської та Запорізької областей необхідно використовувати термін не "нові території", а "наші історичні території".

Нагадаємо, що більша частина згаданих територій до кінця 18 століття були частиною Кримського ханства та земель Війська Запорізького – запорізького козацтва.

Тим часом, Путін розповів, що було б за нормальних відносин з Україною.

У Німеччині натякнули, що підтримувати Україну військовим шляхом доведеться десятиліттями.

А експерти розповіли, про що свідчить серія провокаційних заяв Арестовича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини