Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін заявив претензії на велике українське місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін заявив претензії на велике українське місто

Путін заявив свої претензії на Одесу, яку він вважає "російським містом"

5 жовтня 2023, 21:17 comments10616
Поділіться публікацією:

Під час свого виступу на Валдайському форумі президент РФ заявив, що вважає Одесу "російським містом". Про це повідомляють "Коментарі".

Путін заявив претензії на велике українське місто

Одеса проти окупантів

"Одеса — це, звичайно, російське місто, — заявив Путін. — Але трохи єврейське. Трохи".

Нагадаємо, що після масштабного вторгнення в Україну в 2022 році частини окупаційної армії Росії, захопивши Херсон, наступали у напрямку Вознесенська Миколаївської області. На думку експертів, стратегічний план російського командування полягав в оточенні Миколаєва та подальшому захопленні Одеси, щоб у такий спосіб відрізати Україну від Чорного моря та одеського порту, через які країна може отримувати військову допомогу. А також для виходу на кордон із проросійською самопроголошеною Придністровською молдавською республікою.

У ході боїв з 2 по 18 березня 2022 року між російськими окупантами та Силами оборони України армію РФ було відкинуто від міста.

Вознесенськ знаходиться поряд із ключовим пунктом перетину річки Південний Буг. Взяття його могло б відкрити шлях для нападу на Одесу з півночі, оскільки російська армія щосили намагалася закріпитися на південних підступах до міста, не зумівши взяти Миколаїв на 55 миль на південь.

Тим часом, Медведєв назвав умову початку переговорів щодо України. Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, відомий своєю агресивною риторикою, заговорив про можливість переговорів щодо України.

Блінкен зробив нову заяву про $300 млрд заморожених російських активів. Блінкен заявив, що вони шукають нагоди передати Україні російські гроші.

А Україна вирішила не давати ходу скаргам проти Польщі, Угорщини та Словаччини: деталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини