Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін вимагає для РФ "гарантій безпеки": що насправді він має на увазі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін вимагає для РФ "гарантій безпеки": що насправді він має на увазі

Російський диктатор прагне за будь-яку ціну обмежити суверенітет України

24 травня 2024, 23:16 comments1543
Поділіться публікацією:

За підсумками візиту до Китаю Володимир Путін говорив про "гарантії безпеки" для Росії. За словами політолога Петра Олещука, такі "гарантії" нічого доброго не означають для України.

Путін вимагає для РФ "гарантій безпеки": що насправді він має на увазі

Путін заговорив про "гарантії безпеки" для РФ. Фото з відкритих джерел

"У Кремлі часто говорять, що Україна стала антиросією, і це нібито створює загрози для РФ. За словами Путіна, уникнути ризиків для Росії можна за рахунок дієвих гарантій. За його логікою, дієві гарантії для Росії – це присутність російської армії на українських територіях та імплементація тих же Стамбульських домовленостей. Іншими словами, коли Путін говорить про "гарантії безпеки" для Росії, він фактично продовжує проштовхувати інституційні обмеження українського суверенітету", — розповів Петро Олещук.

За словами політолога, як інструмент реалізації путінського плану підійдуть і Стамбульські домовленості, і мирний план Китаю.

"Саме тому РФ заявляє про прийнятність китайського плану, оскільки він пропонує закріпити за Росією окуповані території та передбачає інституційні обмеження суверенітету України", — додав експерт. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що необхідність проведення в Росії нової часткової мобілізації стане неминучою до кінця 2024 року або початку 2025 року. Як пише Financial Times з посиланням на джерело, близьке до керівництва російської армії, владі Росії, можливо, доведеться вийти за рамки нинішньої стратегії набору військовослужбовців. Такий крок може бути викликаний необхідністю зберегти перевагу російської армії на фронті в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що будь-яка війна закінчується переговорами та угодами. Війна в Україні може закінчитися за фінським сценарієм, коли Фінляндія після війни з Радянським союзом втратила частину територій, але зберіглася як держава, заявив командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади Олександр Бакулін. При цьому офіцер ЗСУ, чия бригада однією з перших вступила в бій з окупантами на Харківщині, вважає, що Україна вже виграла війну проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини