Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін видав наказ про депортацію українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін видав наказ про депортацію українців

Усіх, хто не прийняв громадянство РФ, депортують із окупованих Росією територій

28 квітня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Володимир Путін підписав указ, який дозволяє депортувати з анексованих українських територій місцевих жителів, які не отримали громадянство Росії. Документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на "Радіо Свободи".

Путін видав наказ про депортацію українців

Путін

Згідно з указом, громадяни України, які мешкають на анексованих територіях, мають або стати громадянами Росії, або офіційно відмовитися це робити. Ті, хто обере другий варіант, з 1 липня 2024 року вважатимуться іноземцями. Депортації також можуть зазнати жителі зайнятих Росією регіонів, якщо вони "створюють загрозу національній безпеці, виступають за насильницьку зміну основ конституційного ладу, фінансують терористичну та екстремістську діяльність або беруть участь у несанкціонованих акціях".

З початку повномасштабної війни Росія анексувала Донецьку, Луганську, Херсонську та частину Запорізької області України, оголосивши їх своїми територіями. При цьому чималу частину цих областей контролюють українські військові, а місто Херсон було звільнено ЗСУ вже після того, як російська влада оформила його анексію.

Тим часом, кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря під час повітряної атаки побільшало.

Путін заявив, що випуск БпЛА в Росії "має бути поставлений на потік". Президент РФ Володимир Путін провів у московському індустріальному парку "Руднево" нараду щодо розвитку галузі безпілотників у Росії.

Рада безпеки ООН закликала талібів припинити дискримінацію жінок. Таліби мають забезпечити жінкам рівноправну та розумну участь у житті Афганістану, наголошується у резолюції ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини