Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін ухвалив знакове рішення щодо окупаційної армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін ухвалив знакове рішення щодо окупаційної армії в Україні

Глава Росії символічно похвалив особовий склад окупаційної армії в Україні

26 вересня 2023, 19:53 comments1711
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про присвоєння 58-й загальновійськовій армії, яка вторглася до України у 2022 році, найменування "гвардійська". Про це повідомляють "Коментарі".

Путін ухвалив знакове рішення щодо окупаційної армії в Україні

Путін

Ця назва вважається в Росії почесною і, ймовірно, має свідчити про схвалення дій окупантів з боку господаря Кремля. На даний момент 58-а армія протистоїть Силам оборони України в Запорізькій області, на одному з головних ударів українського контрнаступу.

58 армія брала участь в обох чеченських війнах, у війні 2008 року проти Грузії, а вже 2022 року вторглася до України. На початку вторгнення Росії в Україну 58-а армія була основою угруповання військ РФ, що діяла на південному напрямку. У березні 2022 року загинув підполковник Руслан Гашиятуллін, один із командирів 58-ї армії ЗС РФ. Наприкінці березня повідомлялося, що особовий склад двох батальйонно-тактичних груп 4 гвардійської військової бази (близько 300 південноосетинських контрактників) самостійно повернувся до місця постійної дислокації в Південній Осетії після п'яти днів бойових дій. За даними британської розвідки, у липні 2023 року 58-а армія відбивала контрнаступ ЗСУ у Запорізькій області. На початку липня 2023 року командувач 58-ї армії генерал-майор І. І. Попов подав рапорт вищому командуванню з проханням ротації фронтових частин та забезпечення засобами контрбатарейної боротьби. Також він різко критикував військове начальство через масові втрати військовослужбовців, через що був усунений від командування.

Тим часом, Шойгу відповів – до якого року Путін вирішив продовжити "СВО".

Клімкін пояснив, як працювати зі "втомленими" республіканцями. Екс-глава українського МЗС пояснив, чому деякі республіканці "втомилися" від України.

У Росії заборонили фільм якутською мовою за "пропаганду націоналізму". Роскомнагляд зняв з прокату фільм "Айта", в якому позитивні герої говорять якутською, негативні — російською.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини