Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін про західні танки: "В ЗСУ буде 440, а в нас - 1600 танків"
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін про західні танки: "В ЗСУ буде 440, а в нас - 1600 танків"

Російський диктатор дав чергове інтерв'ю

25 березня 2023, 21:08 comments4768
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін дав інтерв'ю російським пропагандистам, у якому він поставив під сумнів здатність західної промисловості забезпечити постачання мільйона снарядів ЗСУ. Крім того, він спробував налякати Україну та західних союзників танковою потужністю Росії. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на інтерв'ю Путіна, на арешт якого вже видано ордер Міжнародним кримінальним судом.

Путін про західні танки: "В ЗСУ буде 440, а в нас - 1600 танків"

Путін не вірить у спроможність західної промисловості

"Мільйон (снарядів — ред.) — це багато чи мало? Це дуже пристойна кількість. Це багато. Але у провідних країнах НАТО, у тих же США, щомісяця виробляється 14-15 тисяч снарядів. Збройні сили України, за підрахунками наших військових, використовують за добу до п'яти тисяч снарядів. Наступного року (американці — ред.) планують виробляти 42 тисячі, у 2025 — 75 тисяч. Цього року — 14-15 тисяч. При цьому ЗСУ за день бойових дій витрачають до п'яти тисяч,- засумнівався Путін.

При цьому диктатор опосередковано визнав "снарядний голод" у ЗС РФ, говорячи про запровадження лімітів на витрати снарядів у армії Росії.

"Збройні сили Росії витрачають набагато більше, — каже Путін. — Зараз Генштаб і Міністерство оборони змушені вводити ліміти. Разом з тим, виробництво російське, ВПК Росії дуже швидкими темпами, на які багато хто і не чекав, розвивається. І ми за той же період часу ... російська промисловість зробить утричі більше боєприпасів, про які ми говоримо. Більш ніж утричі".

Цю ж платівку, про кількісну перевагу Росії, Путін програв, говорячи про західне постачання танків.

"Планують направити на Україну 420-440 танків... За цей час ми виробимо нових та модернізованих танків понад 1600. Загальна кількість танків у російській армії перевищуватиме втричі кількість танків ЗСУ", — сказав Путін.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про російські "модернізовані танки" — машини, які знаходилися на зберіганні понад півстоліття, і які являють собою відвертий металобрухт.

За даними Генштабу ЗСУ, за рік війни в Україні Росія втратила понад три тисячі танків.

Крім того, стало відомо, що Росія почала відправляти на фронт "танки-франкенштейни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини