Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін пояснив, чому російські солдати йдуть на війну в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін пояснив, чому російські солдати йдуть на війну в Україну

Президент Росії розповів, за що воюють російські солдати на території України.

17 вересня 2023, 12:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін вважає, що російські солдати йдуть на війну через патріотичні почуття та в інтересах РФ. Однак наголосив, що військові отримують вищі зарплати для участі у війні в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на РБК.

Путін пояснив, чому російські солдати йдуть на війну в Україну

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Проведення мобілізації у вересні 2022 року призвело до значного відтоку росіян з країни. Згодом Кремль змінив тактику і почав залучати добровольців на війну обіцяючи їм значні фінансові вигоди. Таким чином за останні 6-7 місяців, за словами Путіна, Росія залучила на контрактну службу 300 тис. осіб.

Путін заявив, що головна причина, чому росіяни йдуть на війну в Україну це патріотизм.

"Росіяни, які йдуть воювати в Україну, керуються найвищими патріотичними міркуваннями і готові пожертвувати своїм життям в інтересах Росії", — сказав Путін.

Попри це, російський президент додав, що армія РФ платить гроші, "і вони, звичайно, вищі — набагато вищі — ніж у середньому по країні".

Згідно з даними російських ЗМІ доброволець, який підписав контракт з армією РФ отримує одноразову виплату у 195 тис. рублів, а середня зарплата за місяць становить близько 200 тис. рублів. Також у контрактах передбачені бонуси за бойові дії та захоплення військової техніки. Такі цифри є значно вищими ніж середня зарплата в Росії, яка у 2023 році коливається на рівні 65-68 тис. рублів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Столтенберг назвав, як швидко закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що росіяни обрали місто, яке перетворюють на головну опору другої лінії захисту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 вересня 2023, 12:13

А десь у Малоправославії нещасні злидні жертвують життям за олігархічне корупційне майбутнє. До війни були для когось рабським інструментом, та й зараз за щось примарне що ніколи не буде мати майбутнього. Вже всі розуміють що і після війни краще не стане буде тільки гірше.


Новини