Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін показав африканцям, наскільки він хотів скоротити українську армію
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін показав африканцям, наскільки він хотів скоротити українську армію

Під час "миротворчого" візиту глав африканських держав до РФ Путін продемонстрував нібито додаток до проєкту Стамбульської угоди між Україною та Росією, яка передбачала чи розглядала можливе скорочення Збройних сил України

17 червня 2023, 23:48 comments1515
Поділіться публікацією:

Предметом можливих домовленостей у березні 2022 року між українською та російською делегаціями у Стамбулі нібито було скорочення чисельності та військової техніки ЗСУ. Про це сьогодні під час зустрічі з делегацією глав африканських держав заявив президент РФ Путін. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін показав африканцям, наскільки він хотів скоротити українську армію

Папірець, продемонстрований Путіним

При цьому він продемонстрував аркуш "проєкта" із додатками, в яких нібито російська сторона наполягала на скороченні української армії до 85 тисяч осіб у мирний час, а Україна припускала чисельність в 250 тисяч осіб.

Крім того, РФ вимагала залишити Україні не більше 342 танків (Україна – 800), бойових броньованих машин – 1029 (Україна – 2400), РСЗВ 96 (Україна – 600).

"Але після того, як ми і обіцяли, відвели війська від Києва, київська влада, як зазвичай роблять їх господарі, викинула це все на звалище історії", — пішов манівцями Путін.

Нагадаємо, що армія РФ, незважаючи на всі зусилля, не змогла захопити столицю України. Після відведення російських військ відкрилися факти масових військових злочинів, скоєних російськими солдатами — тортур, вбивств, зґвалтувань, пограбувань. Одним із найжахливіших прикладів цього стало місто Буча.

На зауваження президента Сенегалу про те, що дотримання статуту ООН – це обов'язкова умова для діалогу РФ та України, Путін відверто збрехав, що РФ за статутом ООН нібито мала право "визнати нові регіони" спочатку незалежними, а потім "сприяти", "захистивши" їх.

Зазначимо, що Путін неодноразово з моменту широкомасштабного вторгнення заперечував суверенітет України як повністю, так і частково — над південними і східними регіонами. Глава Росії, виходячи із власних шовіністичних уявлень, неодноразово заявляв про вигаданість існування як України, так і українців.

Тим часом, Єрмак розповів, навіщо Росія хоче захопити Україну.

РФ знову викрадає українських дітей.

А Медведєв обізвав Байдена "старим трухлявим пнем".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини