Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путіну готують ще один ордер: планував голодомор в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путіну готують ще один ордер: планував голодомор в Україні

МКС може видати ще один ордер на арешт Путіна через спробу створити голод в Україні під час війни.

16 листопада 2023, 16:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Група експертів з прав людини Global Rights Compliance зібрала нові докази, які свідчать, що Росія активно планувала розкрадання українського зерна, щоб спричинити голод в Україні. Це дозволить Міжнародному кримінальному суду в майбутньому видати новий ордер на арешт Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Independent.

Путіну готують ще один ордер: планував голодомор в Україні

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Звіт правозахисників Global Rights Compliance стверджує, що Росія на початку повномасштабного вторгнення обрала за свою ціль райони, які багаті зерном та інфраструктурою для виробництва харчових продуктів.

Експерти з права виявили, що Росія почала готуватись до розкрадання українських продуктів ще до початку повномасштабного вторгнення. У 2021 році Росія "у безпрецедентних масштабах" закуповувала вантажівки для перевезення зерна. Усього за тиждень після 24 лютого Росія контролювала основні зернові ферми та експортувала на піку близько 12 тис. тонн зерна щодоби з окупованих територій.

Правозахисники сподіваються, що фіксація таких дій стане основою для нового ордеру на арешт президента Росії Володимира Путіна щодо воєнних злочинів у спробі створити голод, як метод ведення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яке має значення для України, що Міжнародний кримінальний суд видав ордер, на ім'я Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали на кого з диктаторів Міжнародний кримінальний суд видавав ордер на арешт та яка їх подальша доля після цього. Виявилось, що Володимир Путін четвертий політичний лідер, який отримував ордер на арешт від МКС залишаючись при цьому чинним керівником країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини