Головна Новини Суспільство Війна з Росією Провал оборони: РФ посилює тиск на одне з ключових міст Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Провал оборони: РФ посилює тиск на одне з ключових міст Донбасу

За інформацією DeepState, Росія наближається до захоплення Торецька

22 червня 2024, 08:37
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська посилили тиск на місто Торецьк, що у Бахмутському районі Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті аналітиків DeepState.

Провал оборони: РФ посилює тиск на одне з ключових міст Донбасу

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти констатують, що останніми днями новою вкрай гарячою точкою став район селища Північне (Торецька міська громада).

"Точна причина провалу оборони поки невідома. Станом на кінець 21 червня окупанти ще просунулися вздовж вулиці, яка паралельна залізниці", — йдеться у повідомленні.

Росіяни окупували селище Шуми, насосну станцію та відвал 1. Також їх помітили біля відвалу 2, зараз у тому районі не припиняються стрілецькі бої. На думку аналітиків, загарбники можуть стягнути додаткові резерви, щоби розвинути тактичний успіх.

"Мета очевидна — зайняти Торецьк", — додали вони.

Раніше експерти неодноразово попереджали, що контроль над Торецьком дає змогу українським військам впливати на російські комунікації. Втрата міста фактично стане втратою усієї Донецької міської агломерації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін прирівняв поразку в Україні до знищення державності Росії, що дозволяє йому застосувати ядерну зброю. Але це зупинить країни Заходу у боротьбі остаточну перемогу над російським вторгненням. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло — незважаючи на величезні втрати російської армії, противник не збирається припиняти свій наступ. Чому ж ворогові не вдається наступати великими групами? Скільки потрібно знищувати окупантів, щоби перехопити ініціативу? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини