Головна Новини Суспільство Війна з Росією Проблеми розмінування в Україні: роботи та магніти
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблеми розмінування в Україні: роботи та магніти

Рашисти "засіяли" поля України тисячами мін

21 березня 2023, 17:24
Поділіться публікацією:

З початком посівної військовий експерт Олег Жданов застеріг аграріїв від самостійного розмінування полів. За його словами, "електромагніти" та інші саморобні пристрої малоефективні проти сучасних мін. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на черговий відеоогляд колишнього співробітника Генерального штабу ЗСУ.

Проблеми розмінування в Україні: роботи та магніти

Рашисти замінували величезні українські території

"Справа в тім, що корпус протипіхотної міни зроблений з текстоліту, тож магніт не допоможе зняти протипіхотну міну, — каже Олег Жданов, застерігаючи селян від "самодіяльності". — В ній лише зарядник має металеві деталі. Все інше там немагнітне — ви не знімете протипіхотну міну! А зачепивши зарядник, ви можете її ще й підірвати... Протитанкова міна старого зразка має металеву оболонку, але вона дуже тонка, оскільки там потрібен ефект фугасу, щоб максимально пошкодити важку техніку — БТР, БМП, танк, машину, яка наїде на міну з зусиллям понад 160 кілограм. Такі міни закопуються на глибину 10-15 сантиметрів від поверхні землі, маскуються дерном. Ви не витягнете її магнітом! Також ви не забувайте про те, що є спосіб встановлення міни на "неизвлекаемость".

Окрім цього, за словами експерта, росіяни використовують метод мінування відомий як "двухэтажка". Коли під одну міну закладається ще одна і після розмінування першої відбувається детонація другої.

"Навіть не лізте в питання розмінування", — закликав Жданов аграріїв. — "Розмінування залиште професіоналам".

За його словами, зараз спостерігається масове мінування територій України РФ з непередачею Росією "формулярів" замінованих, але вже звільнених площ, Україні. Це, за словами експерта, може стати ще одним пунктом звинувачення Росії у військових злочинах.

"На кожне мінне поле складається формуляр. Відповідно, коли територія звільняється, то міжнародні організації, які займаються питаннями розмінування і гуманітарної допомоги, як правило, виступають посередниками у переданні формулярів мінних полів. Як я розумію, Росія нам нічого передавати не збирається", — каже експерт.

Широкомасштабне розмінування, зокрема і з застосуванням роботів, на думку експерта, можливе лише після звільнення України. Під час розмінування можливе застосування сучасних пристроїв. Зокрема, роботів американської компанії Boston Dynamics.

Окрім цього, експерт розповів про майбутнє Краматорську та Слов'янську.

Тим часом, стало відомо, що для отримання українського громадянства необхідно буде скласти три іспити.

А США оприлюднять дані про походження коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини