Головна Новини Суспільство події Для отримання українського громадянства тепер потрібно буде скласти три іспити
commentss НОВИНИ Всі новини

Для отримання українського громадянства тепер потрібно буде скласти три іспити

Без знання державної мови тепер неможливо буде отримати громадянство України

21 березня 2023, 16:55 comments1777
Поділіться публікацією:

Верховна Рада підтримала загалом запровадження як умови прийняття до громадянства України складання трьох іспитів. Як передає видання "Коментарі", посилаючись на народного депутата Ярослава Железняка, за ухвалення рішення проголосував 281 парламентарій.

Для отримання українського громадянства тепер потрібно буде скласти три іспити

Паспорт України. Фото з відкритих джерел

Так, згідно із законопроектом №76, іспит потрібно буде скласти з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

"Парламент підтримав загалом запровадження як умови прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою", — заявив Ярослав Железняк.

23 травня 2022 року в Україні було зареєстровано петицію про запровадження обов'язкового іспиту для отримання громадянства України. Вона набрала необхідних 25 тис. голосів для розгляду. А 8 липня того ж року президент Володимир Зеленський відповів на електронну петицію та передав її до Кабміну, доручивши розглянути можливість запровадження змін.

12 липня уряд повідомив, що підготує законопроекти щодо запровадження комплексного іспиту для набуття громадянства України. І вже 28 липня він вніс його на розгляд Верховної Ради. Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що після ухвалення цього закону для отримання українського громадянства необхідно буде скласти комплексний іспит зі знання засад Конституції України, історії України та української мови.

Варто зазначити, що у вівторок, 21 березня, Верховна Рада влаштувала черговий ударний день, ухваливши масу законів, а також призначивши трьох нових міністрів. Експерти спеціально для видання "Коментарі" оцінили кадрові перестановки у Кабміні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

антиБандерЛох

21 березня 2023, 17:40

бу-га-га, какой нормальный захочет получить клеймо недонацика? Только имбецилы и йододифецитные.


Новини