Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять заяви США щодо війни в Україні – чи є впевненість союзників у нашій перемозі
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять заяви США щодо війни в Україні – чи є впевненість союзників у нашій перемозі

За всіма топовими позиціями державних діячів Україна має повну комунікацію як лідерами ЄС, так і з Білим домом

1 березня 2023, 15:30 comments1334
Поділіться публікацією:

Заступник міністра оборони США Колін Каль, виступаючи на слуханнях у Конгресі, назвав ситуацію на фронті в Україні "виснажливим обміном ударами" і припустив, що росія навряд чи зможе досягти значних територіальних успіхів найближчим часом. Експерти проаналізували цю заяву та ймовірні перспективи розвитку подій спеціально для видання "Коментарі".

Про що говорять заяви США щодо війни в Україні – чи є впевненість союзників у нашій перемозі

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Союзники впевнені, що ми матимемо успішний контрнаступ

Народний депутат Верховної Ради VIII та IX скликань Олексій Гончаренко пояснює:

"Зараз уже всі наші партнери чітко говорять – росія не досягне жодних суттєвих успіхів. Заступник голови Пентагону Колін Каль це повторив у Конгресі".

Союзники, зазначає нардеп, упевнені, що ми матимемо успішний контрнаступ.

"Ми також у цьому переконані, – наголошує Олексій Гончаренко. – Прогнози робити зараз – не дуже гарна ідея. Які б плани ми з вами не будували, задум ЗСУ може виявитися набагато ширшим, кращим і ще більш несподіваним".

Сьогодні Україна – топовий партнер для США у регіоні

Експерт-міжнародник, співзасновник аналітичного центру "Об'єднана Україна" Антон Кучухідзе звертає увагу на те, що США офіційно заявляють менше інформації, ніж реально знають. Але вони, наголошує експерт, абсолютно впевнені в ефективності всіх Сил оборони та безпеки України.

"За всіма топовими позиціями державних діячів у нас — повна комунікація (Байден-Зеленський, Салліван-Єрмак, Остін-Резніков, Блінкен-Кулеба) та поглиблена співпраця. Усі ці лінії комунікації працюють ефективно, дають позитивний результат, – наголошує Антон Кучухідзе. – Сполучені Штати зараз мають колосальний рівень довіри до політичного керівництва України. Що дозволяє забезпечувати збільшення постачання озброєнь з ефективною системою відповідного контролю. Також з огляду на рішення, ухвалене головою Білого дому Джо Байденом, маємо поглиблену співпрацю між розвідками. Тож у США чітко, до дрібниць розуміють, що відбувається на полі бою. І, звісно, вони впевнені, що Росія успіху не досягне".

За словами експерта, візит Байдена до України напередодні роковин широкомасштабного російського вторгнення чітко показав суб'єктність та значущість нашої держави – сильної та потужної України для захисту системи безпеки в Європі.

"Сьогодні ми – топовий партнер для США у регіоні, – запевняє Антон Кучухідзе. – Саме Україна забезпечує стійкість системи безпеки, яку було створено давно, і яку намагалися розвалити рашисти".

На офіційному рівні і американська, і українська сторони прямо говорять про підготовку контрнаступу ЗСУ, нагадує експерт. Тож, продовжує він, усе йде до виконання наказу президента Володимира Зеленського щодо деокупації українських територій.

"Підтримка з боку США зростає. Військово-технічна, фінансова, дипломатична – для України, санкційна – для рашистів. Сподіваємося, невдовзі почуємо багато радісних для нас новин із поля бою", – констатує Антон Кучухидзе.

Раніше "Коментарі" писали – Україна вступила у нову військову весну: які кроки та дії можуть наблизити нашу перемогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини