Головна Новини Суспільство Війна з Росією Про що говорять заклики Зеленського – що варто врахувати перед новим опалювальним сезоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорять заклики Зеленського – що варто врахувати перед новим опалювальним сезоном

Через недостатню кількість засобів ППО та ПРО ризики обстрілів об'єктів енергетики вкрай великі

31 липня 2023, 11:30
Поділіться публікацією:

На засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади президент України Володимир Зеленський закликав місцеву владу ефективніше витрачати бюджетні кошти (передусім – на оборону, підтримку ЗСУ), а також бути готовими до нових ракетних ударів РФ по об'єктах нашої енергетичної інфраструктури. Експерти проаналізували ці заклики спеціально для видання "Коментарі".

Про що говорять заклики Зеленського – що варто врахувати перед новим опалювальним сезоном

Засідання Конгресу місцевої та регіональної влади. Фото - сайт Офісу президента України

Ми пройшли минулу зиму — пройдемо і цю, важливо не пускати все на самоплив

Голова Експертної платформи з енергоефективності (Expert Platform for Energy Efficiency) Ігор Черкашин упевнений – все, що не прикрите засобами ППО та ПРО, має високі ризики ураження під час обстрілів.

"З точки зору максимальних ризиків, це об'єкти централізованого теплопостачання та магістральні підстанції електричних мереж, – уточнює він. – На жаль, Україна не отримає достатньо засобів протидії та фонду заміни обладнання, яке вибиває агресор".

На думку експерта, слід вжити таких дій.

1. У приватному секторі – перевірити свої системи теплопостачання, генератори та – акумуляторні батареї з інверторами.

2. У багатоквартирних будинках – особливо звернути увагу на резервування електропостачання систем водопостачання та ліфтів. Якщо є можливість – ставити модульні котельні та генератори.

"Ми пройшли минулу зиму – пройдемо і цю. Важливо не пускати все на самоплив. Основні ж надії – на ЗСУ та розгром агресора", – констатує Ігор Черкашин.

У той час, коли потрібно активно готуватися до зими вже влітку, ми чуємо мало не щодня від представників влади лише одне – буде погано

Голова Спілки споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони довкілля Громадської Ради при КМДА Олег Попенко розмірковує так:

"Немає сумнівів, що серпень пройде в очікуваннях та підготовці до опалювального сезону 2023-24, який буде набагато складніший, ніж попередній. Зруйнована інфраструктура, неготовність на місцях, відсутність інформації – все це наштовхує на погані думки про те, що на нас чекає найближчої зими".

За словами експерта, коли потрібно активно готуватися до зими вже влітку, ми чуємо чи не щодня від представників влади тільки одне – буде погано. Ледь не гірше, ніж минулого опалювального сезону.

"Це ми й так розуміємо – за майже півтора роки широкомасштабної війни, – наголошує Олег Попенко. – Але що саме робити у цій складній ситуації, ніхто до ладу не говорить".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому США грають на стабільність у РФ – як у цій ситуації бути Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини