Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин заявив про взяття Бахмута, Україна - заперечила
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин заявив про взяття Бахмута, Україна - заперечила

Оборона Бахмута триває, стверджує Міноборони України

20 травня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сьогодні заявив про взяття російськими формуваннями Бахмуту. Міністерство оборони України заперечило цю інформацію. Про це повідомляють "Коментарі".

Пригожин заявив про взяття Бахмута, Україна - заперечила

Бахмут - це Україна

"В Бахмуті важкі бої. Ситуація критична. Разом з тим, наші війська тримають оборону в районі "Літак". Станом на зараз, наші оборонці контролюють певні промислові та інфраструктурні об‘єкти цього району і приватний сектор", — заявила щодо поточної ситуації Ганна Маляр.

Раніше, 20 травня, Пригожин похвалявся наступним чином:

"Сьогодні опівдні був повністю взятий Бахмут, — заявив Пригожин. — Остання ділянка — багатоповерхівки "Літака". 224 дні тривала операція зі взяття Бахмуту. Почалася 8 жовтня 2022 року, щоб дати подертій російській армії прийти до тями... Тут були лише ПВК "Вагнер", тут не було, як розповідав Конашенков, ВДВ чи ще когось, хто б нам допомогав, ми допомогали власноруч".

За словами Пригожина, в Бахмуті він бився не лише в ЗСУ, а й з "російською бюрократією", зокрема міністром оборони РФ Шойгу та головою генштабу ЗС РФ Герасимова.

Як стверджує ватажок "Вагнера", вони збираються після передачі Бахмуту російським військовим, після 25 травня вийти з міста для перепочинку в польових таборах.

Тим часом, Владислав Ващук взяв до рук зброю: Я бачив "русский мир".

РФ перекинула спецназ на кордон з Україною: яких провокацій очікувати.

А у Зеленського визнали, що рішення щодо отримання Україною F-16 вже ухвалено. Михайло Подоляк заявив, що рішення щодо передачі Україні винищувачів вже практично прийнято, залишилися технічні моменти. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини