Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пригожин нарешті визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Пригожин нарешті визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут, - ISW

Сили окупантів досягли свого максимуму у спробах захопити Бахмут

4 січня 2023, 08:17 comments1905
Поділіться публікацією:

Після цілої низки відчайдушних спроб захопити Бахмут Донецької області ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробував виправдати провали російських бойовиків у Бахмуті, тим самим підтвердивши, що сили окупантів досягли свого максимуму у спробах захопити місто. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин нарешті визнав, що війська РФ не можуть захопити Бахмут, - ISW

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Як зазначили аналітики, в інтерв'ю російським пропагандистам 31 грудня "кухар Путіна" заявив, що наступальна операція дуже вимотує, бо кожен будинок там — "фортеця".

"Це важливий перелом для Пригожина. Він уперше представив сили "вагнерівців" у Бахмуті як ті, що фактично не досягли успіху", — йдеться у звіті ISW.

Фахівці нагадали, як у жовтні "кухар Путіна" запевняв, що ПВК "Вагнера" ​​просувається на 100-200 метрів на добу.

В Інституті вивчення війни припускають, що тепер Пригожин розпочав інформаційну кампанію, щоб звинуватити у провалах Міноборони РФ чи російську промислову базу та зняти з себе відповідальність за нездатність захопити Бахмут.

У звіті також йдеться про те, що незважаючи на величезні втрати російські війська продовжували обмежені контратаки на лінії Сватово-Кременна, оскільки українські війська продовжували завдавати ударів по матеріально-технічному забезпеченню російських військ у Луганській області. Також російські війська продовжили наступальні дії поблизу Бахмута та Авдіївки і, можливо, посилюють своє угруповання на заході Донецької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — приліт по базі окупантів у Макіївці – чому сталася ударом по путінському режиму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Денис Шмигаль розповів, на яку держпідтримку можуть розраховувати ветерани війни з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини