Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент країни НАТО звинуватив Україну в затягуванні війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент країни НАТО звинуватив Україну в затягуванні війни

Президент Болгарії Румен Радєв звинуватив Україну в затягуванні війни проти Росії.

16 липня 2023, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Болгарський президент Румен Радєв заявив, що саме Україна є ініціатором того, щоб війна тривала якомога довше, адже за неї платить Європа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Свободна Європа".

Президент країни НАТО звинуватив Україну в затягуванні війни

Президент Болгарії Румен Радєв. Фото з відкритих джерел

Під час спілкування з журналістами болгарський президент Румен Радєв звинуватив Україну у затягуванні війни

"Україна наполягає на продовженні цієї війни, а платить за це вся Європа", – сказав Румен Радєв.

Раніше президент Болгарії не звинувачував прямо Україну у війні, однак наполягав на мирних переговорах між країнами. За його словами Болгарія займає нейтралітет.

На слова болгарського президента був змушений реагувати прем’єр-міністра Болгарії Николай Денков, який пояснив, що заяви Радєва не є позицією уряду.

"Сьогодні він повторює деякі російські заяви, які не мають нічого спільного з позицією члена ЄС і НАТО", – сказав Денков та додав, що в національних інтересах Болгарії закінчення війни при якому Росія виведе свої війська з України.

Нагадаємо, що на початку липня президент України здійснив візит до Болгарії де зустрівся з Руменом Радєвим. Тоді болгарський президент сказав, що військова допомога для України становить загрозу для Європи, а "конфлікт посилюється і жертв стає все більше". Зеленський відреагував на заяви президента Болгарії та вказав, що "це не конфлікт, а війна".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв розповів, яку зброю просив Володимир Зеленський під час свого візиту. За його словами це був один зі списків і тепер країна вирішуватиме, що може дати для України, однак так, щоб це не становило загрози для безпеки самої Болгарії.

Також "Коментарі" писали про інцидент під час візиту Володимира Зеленського до Болгарії. Православний "священник" проклинав президента України. Згодом виявилось, що це був член однієї з болгарських проросійських партій. Відео з інцидентом потрапило в мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Илия Илиев

30 листопада 2023, 18:10

Слова президента Болгарии искаженьi. Президент обвинил Зеленского, а не Украину. Таких слов "инициатором продления ..." не було. Fake news, как говорил Трамп. Пахнет дешевой пропагандой.


Новини