Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

Петр Павел вважає "наразі нереалістичним" завданням України повернути усі окуповані Росією території.

14 липня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Росія має набагато більші ресурси ніж Україна. Чеський лідер пояснив, що не сприймає міжнародну підтримку України, як спробу здійснити деокупацію усіх українських територій, які наразі знаходяться під тимчасовим контролем Росії.

Президент Чехії зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Після Вашингтонського саміту НАТО президент Чехії Петр Павел взяв участь у заході Atlantic Council Front Page у Х’юстоні. Чеський лідер заявив, що допомога НАТО не передбачає повністю повернути окуповані території під контроль України. За його словами це наразі "нереалістична" ціль.

"В осяжному майбутньому ми не можемо очікувати якогось значного прориву на лінії фронту", — сказав Павел.

Президент Чехії вважає, що Україна зможе утримати лінію фронту на війні, а Росія не зможе здобути успіхів. Однак, за його словами прориви можуть відбутись у кінці року, або на початку 2025.

"Треба мати на увазі, хто є противником, і Росія, безумовно, має набагато більші ресурси. . . ніж Україна", — наголосив Павел.

Також президент Чехії наголосив, що основною перешкодою вступу України до НАТО є війна. Павел вважає, що країни НАТО мають продовжувати інтегрувати Україну до альянсу, зокрема і тоді, коли настане припинення вогню та почнуться мирні переговори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський розповів про виклик посла Росії. За словами чеського міністра, російський посол повинен передати в Москву, що вони "сміття людства".

Також "Коментарі" писав про президента Чехії Петра Павела, який зробив попередження щодо Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини