Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії зробив попередження щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії зробив попередження щодо Росії

Чеський лідер Петр Павел вважає, що Росія не буде мирним партнером Європи та намагатиметься для ЄС диктувати свою імперську політику.

12 травня 2024, 09:35 comments1044
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Росія хоче відновити імперську велич Радянського Союзу. Чеський президент зробив попередження, що Європа перебуває лише на початку тривалого протистояння з Росією.

Президент Чехії зробив попередження щодо Росії

Президент Чехії Петр Павел та президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю австрійському виданню Die Presse президент Чехії Петр Павел зробив кілька зауважень щодо Росії та політики Європи. За словами лідера Чехії, Росія не зупиниться на завоюванні частини українських територій, а постійно намагатиметься завдати шкоди Європі.

"Вони хочуть повернути імперську велич Радянського Союзу, включно зі сферою його впливу, і говорять про це дуже відкрито. Тому ми повинні поставитися до цього серйозно. Треба готуватися до того, що Росія не буде мирним партнером", – сказав Петр Павел.

Павел наголошує, якщо Росія буде діяти конструктивно, то і Європа так само має робити. Однак, коли Росія йде проти інтересів ЄС, то Європа має протистояти Москві. За словами Павела, в іншому випадку спосіб життя та цінності європейців опиняться під загрозою. Чеський лідер вважає, що Росія хоче диктувати свою політику Європі, а на думку Кремля, та має їй підкорятись.

"Якщо ми хочемо зберегти безпеку і процвітання в цій частині Європи, ми повинні встановити чіткі кордони для Росії. Якщо ми цього не зробимо, це може призвести до серйозних ускладнень у майбутньому", – сказав Павел та додав, що прийняття цілей Росії не дозволить досягти миру.

Петр Павел підсумував, що Путін може дійти у своєму розумінні до позиції, що Росія не здатна перемогти у війні в Україні, і тоді можна буде говорити про мирні переговори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі оголосили вивід військ з однієї з країн.

Також "Коментарі" писали про петицію на сайті президента України у якій закликають дозволити ввести іноземні війська на українську територію для протистояння проти РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини