Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні зареєстрована петиція з проханням дозволити ввести іноземні війська для війни проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зареєстрована петиція з проханням дозволити ввести іноземні війська для війни проти Росії

Українці закликають Володимира Зеленського прийняти рішення про звернення за військовою допомогою для введення іноземних військ в Україну.

9 травня 2024, 10:27 comments1423
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На сайті президента зареєстрували петицію у якій закликають Володимира Зеленського, як гаранта державного суверенітету та територіальної цілісності прийняти рішення про звернення за військовою допомогою  до союзників для допомоги у війні проти Росії.

В Україні зареєстрована петиція з проханням дозволити ввести іноземні війська для війни проти Росії

Українці вимагають ввести іноземні війська. Фото з відкритих джерел

7 травня на сайті президента з'явилась петиція щодо прийняття рішення про звернення за військовою допомогою до партнерів України. 

"Прошу в найкоротші терміни прийняти Рішення про звернення за військовою допомогою до кожної з країн членів Європейського союзу, Сполученого Королівства Великої Британії та Півні́чної Ірландії та Сполучених Штатів Америки щодо введення ними своїх військ на територію України для допомоги у відсічі збройної агресії російської федерації та відновлення територіальної цілісності України", — йдеться у тексті петиції.

Також у петиції закликають рішення про введення іноземних військ подати на розгляд до Верховної Ради.

Станом на 9 травня петиція зібрала понад 2,5 тис. голосів з необхідних 25 тис. для розгляду президентом України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон назвав одну з умов введення іноземних військ — це отримати прохання про таку допомогу від України. Крім того, прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте вказала, що отримала дозвіл від парламенту на відправку своїх військ в Україну, однак для цього потрібне звернення від України.

Також "Коментарі" писали, що у Росії відреагували на петицію до президента щодо введення іноземних військ в Україну. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив про "небезпеку" такої петиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини