Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії назвав дату початку переговорів із РФ щодо припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії назвав дату початку переговорів із РФ щодо припинення війни

Президент Чехії Петр Павел заявив, що Україна не отримує військової переваги, час грає на користь РФ

9 листопада 2023, 15:40 comments7215
Поділіться публікацією:

Поточна ситуація на фронті не демонструє, що Україна може отримати військову перевагу, а час зараз грає на користь Росії, яка має сильнішу мобілізаційну базу для живої сили. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ході конференції "Дипломатія та безпека" зробив президент Чехії Петр Павел.

Президент Чехії назвав дату початку переговорів із РФ щодо припинення війни

Президент Чехії Петр Павел. Фото: з відкритих джерел

"Переговори можуть розпочатися наступного року, оскільки розвиток подій не вказує на те, що українська сторона отримає військову перевагу", — зазначив президент.

За його словами, очевидно, що Росія намагається затягнути протистояння. Він вважає, що вона також може вичікувати результатів президентських виборів у США наступного року.

Водночас, Павел переконаний, що Захід має продовжувати підтримувати Україну.

"Ситуація не є однозначно позитивною. Позитивним для України має бути те, що ми на їхньому боці і маємо підтримувати їх у досягненні їх цілей. Зі свого боку, у нас немає іншого вибору, окрім як продовжувати надавати підтримку", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський визнав, що ескалація на Близькому Сході зменшує увагу до російсько-української війни. На цьому фоні різні західні медіа, а також окремі спікери все активніше просувають тези про нібито неуспішність українського контрнаступу та необхідність шукати нагоди для якихось угод з РФ. Днями у The Washington Post вийшла стаття, де наголошується, що Україна сьогодні – у гіршому становищі, ніж у листопаді минулого року. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" "розмови про переговори", що почастішали, а також реалістичність такого роду розвитку подій.

Також видання "Коментарі" повідомляло — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів з РФ: про що говорить позиція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.novinky.cz/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини