Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Бразилії змінив свою думку щодо цілісності України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії змінив свою думку щодо цілісності України

Бразильський президент засудив російське вторгнення в Україну, проте не відмовляється від своєї мирної ініціативи.

19 квітня 2023, 12:10 comments2365
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва засудив російське вторгнення та порушення територіальної цілісності України. Раніше президент Бразилії пропонував віддати Крим для закінчення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Президент Бразилії змінив свою думку щодо цілісності України

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

18 квітня під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, президент Бразилії Лула да Сілва засудив дії Росії, які порушують територіальну цілісність України. Такі коментарі лідера Бразилії з’явились після того, як Україна та її союзники розкритикували слова Лули да Сілви про потребу відмовитись від Криму, а також те, що постачання зброї Україні затягує війну.

Попри зміну позиції щодо територіальної цілісності, президент Бразилії не відмовився від плану мирної ініціативи для вирішення війни між Росією та Україною. Лула да Сілва закликає групу нейтральних країн об’єднатись заради миру в Україні.

Нагадаймо, що речник Білого дому звинуватив Лула да Сілва в тому, що він "повторює російську та китайську пропаганду, не звертаючи уваги на факти". А нещодавно Білий дім заявив, що "тон Лули не був нейтральним". Речник МЗС України Олег Ніколенко закликав бразильського лідера відвідати Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України.

Також "Коментарі" писали про президента Франції Еммануеля Макрона, який готує план для Китаю. Він має стати основою для мирних переговорів між Україною та Росією у майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 квітня 2023, 11:59

Які ж інструменти мають біснуваті, щоб так швидко допомогти іншим змінити погляди? Досвід кланового правління і ворожнечі одне з одним? Ще укромуністи Брежнєв у Хрущова, Кучма з Морозом і Лазаренко, Губка Ющенко з бабою Юлею, баба Юля з Януковичем, Порошенко з Януковичем, Бенею і Зе, Зе взагалі виніс вирок Україні.


Новини