Головна Новини Суспільство Війна з Росією ППО Patriot в Україні не буде: як пояснити рішення Заходу – чому воно не стало несподіванкою
commentss НОВИНИ Всі новини

ППО Patriot в Україні не буде: як пояснити рішення Заходу – чому воно не стало несподіванкою

Україні потрібно не опускати руки, а продовжувати доносити союзникам думку - якщо колективний Захід відмовиться потужно підтримувати Україну в цій війні, то наступними стануть Польща, країни Балтії тощо

7 грудня 2022, 15:40 comments1130
Поділіться публікацією:

Україна не отримає від Польщі системи ППО Patriot, пропоновані полякам Німеччиною. Польська влада розмістить дані ЗРК на своїй території, висловлюючи при цьому розчарування позицією офіційного Берліна. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" цю ситуацію, а також загалом питання постачання Україні озброєнь для відбиття російської агресії.

ППО Patriot в Україні не буде: як пояснити рішення Заходу – чому воно не стало несподіванкою

ППО Patriot. Фото: з відкритих джерел

У зарубіжних партнерів все ще зберігається інерція страху перед РФ — типу, потужною ядерною державою

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков упевнений, що жодних проблем від непоставок в Україну систем Patriot не передбачається.

"Їх нам і так не обіцяли – це ініціатива Польщі, яку Німеччина "зарубала". Для якісної експлуатації цього комплексу персонал навчається півроку. Через півроку війни у нас може на фронтах все змінитись. Але було б чудово, якби Польща цим самим Patriot збивала російські ракети над українською територією, тим самим захищаючи країни НАТО", – зазначає аналітик.

На його думку, закордонні партнери не постачають нам далекобійне високоточне озброєння тому, що все ще зберігається інерція страху перед РФ – типу потужної ядерної держави.

"Хоча всі думаючі люди вже давно побачили, що РФ – це суцільний блеф, імітація та нахабні понти. У тому числі й у сфері ядерної зброї. Але чим ближче до нашої перемоги, тим більше у нас буде всього того, чого ми потребуємо зараз, – прогнозує Олександр Кочетков. – Тому що до української перемоги захочуть примазатись усі світові політики. Після складної зими, яку треба витримати, озброєння до України піде по-справжньому масово".

Україні потрібно наполягати на тому, що безпекові питання тієї ж Польщі та й ЄС загалом вирішуються зараз саме в нашій країні

Політолог, експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник розмірковує так:

"Українці мають зрозуміти, що для європейського політика найважливіше – його виборець. Там демократія, люди реально голосують та їхні голоси мають реальну вагу. Тому будь-який політик у ЄС – польський, німецький тощо – орієнтується саме на свій електорат та на національні інтереси саме своєї країни".

Тому, продовжує Микола Мельник, абсолютно логічно, що в тій же Польщі погодилася, щоб системи Patriot розмістили саме на її території. Дані ЗРК, наголошує експерт, ефективні, за рахунок них польські політики можуть рапортувати про те, що зробили свою країну більш обороноздатною.

"Що робити Україні? Наполягати на тому, що безпекові питання тієї ж Польщі та й ЄС загалом вирішуються зараз саме в нашій країні. І якщо ми програємо (чого, звичайно, не станеться, але цією тезою слід оперувати), то Європу захлисне небувала міграційна хвиля. З усіма наслідками. Більше того, якщо колективний Захід відмовиться потужно підтримувати Україну в цій війні, то наступними стануть Польща, країни Балтії тощо. Тому що Росія вже не зупиниться. А за нею розпочнуть війни інші авторитарні режими. Саме тому Україну слід підтримувати всіма силами та коштами, а РФ треба перемагати", – пояснює експерт.

Основне навантаження щодо донесення цих тез лягає на українських дипломатів, акцентує Микола Мельник. Саме вони, упевнений політолог, мають активно працювати як з Європою, так і зі США. Саме Штати, нагадує експерт, є найпотужнішим членом НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується до другої хвилі мобілізації. Чи наважиться Кремль піти на такі заходи? Які можуть бути наслідки усередині РФ? Із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини