Головна Новини Суспільство Війна з Росією Потрапили куди треба: що сталося на московському НПЗ після атаки БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрапили куди треба: що сталося на московському НПЗ після атаки БПЛА

За інформацією Reuters, на московському НПЗ призупинили роботу важливої установки після атаки БПЛА

3 вересня 2024, 07:40
Поділіться публікацією:

Московський нафтопереробний завод "Газпромнефти" після атаки українських безпілотників у ніч на 1 вересня призупинив роботу установки, яка видає близько половини загальної потужності. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", з посиланням на три джерела.

Потрапили куди треба: що сталося на московському НПЗ після атаки БПЛА

Удар по НПЗ. Фото: з відкритих джерел

За даними співрозмовників видання, завод може відновити роботу після ремонту установки, на який потрібно приблизно п'ять-шість днів.

На встановлення "Євро" припадає близько 50% загальної потужності заводу з первинної переробки. У 2023 році, за даними Reuters, обсяг переробки НПЗ становив 11,6 мільйона тонн сирої нафти, з якої було вироблено бензин, дизельне паливо та авіаційну гас.

У "Газпромнафті" на запит про коментар не відповіли.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час масованої атаки безпілотників були атаковані дві ГРЕС у Московській та Тверській областях, московський НПЗ, також повідомлялося ще про низку атак дронів у Брянській, Білгородській, Тульській, Липецькій, Воронезькій та Рязанській областях.

У ніч на 1 вересня російські телеграм-канали почали публікувати повідомлення про масштабну атаку дронів. За ніч повідомлення надходили із семи російських областей. Мер Москви Сергій Собянін заявив, що безпілотники намагалися атакувати Московський нафтопереробний завод.

"Збили безпілотник у районі МНПЗ. Пошкоджень та постраждалих немає, загрози роботі МНПЗ немає", — написав Собянін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – бажаючи зламати хід у війні ЗСУ націлюються на російську енергетичну інфраструктуру всередині країни. Про це йдеться у матеріалі Forbes.

Видання нагадує, що наприкінці серпня Росія направила в Україну хвилю безпілотників, атакуючи її енергетичну інфраструктуру. У відповідь Україна вдарила безпілотниками по електростанції в Москві, а також по нафтобазах та нафтопереробних заводах. На думку автора, Україна завдала цих ударів, щоб покласти край війні та правлінню Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини