Головна Новини Суспільство Війна з Росією Потім може бути пізно: Залужний пояснив, чому F-16 потрібні вже зараз, а не за півроку
commentss НОВИНИ Всі новини

Потім може бути пізно: Залужний пояснив, чому F-16 потрібні вже зараз, а не за півроку

Валерій Залужний прямо натякнув, що протистояти в небі російській армії, не маючи сучасних винищувачів, неможливо

30 червня 2023, 15:58
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Україні вкрай важливо вже на цьому етапі отримати сучасну авіацію. Адже у будь-якій військовій доктрині, НАТО чи Росії, прописано підтримку наступаючих військ з повітря, але українській армії такої допомоги союзники досі не надали. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Залужний заявив в інтерв'ю "The Washington Post".

Потім може бути пізно: Залужний пояснив, чому F-16 потрібні вже зараз, а не за півроку

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"А Україна, переходячи до наступальних операцій, якої доктрини має дотримуватися? НАТО? Російської Федерації? Чи це вже не ваша справа?", — справедливо обурився український Головнокомандувач.

Потім Залужний показав журналістам на своєму екрані в командному пункті активність західної та російської авіації біля кордонів України, наголосивши, що літаків країн НАТО набагато більше, запитавши, чому б Україні не передати хоча б третину цієї західної авіації.

У матеріалі йдеться, що сучасний російський парк Су-35 має досконаліші радари та ракетну дальність, ніж старі українські МіГи. Тому протистояти російським військам у небі майже неможливо.

"Ніхто не каже, що завтра ми маємо переозброїтися та отримати 120 літаків. Мені не потрібно 120 літаків. Я не збираюся погрожувати всьому світу. Достатньо буде дуже обмеженої кількості. Але вони потрібні. Тому що іншого шляху немає", – заявив Валерій Залужний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "повільний" контрнаступ ЗСУ: Валерій Залужний дав відповідь усім критикам.

Також видання "Коментарі" повідомляло – завершення війни до кінця року: чи змінився прогноз глави ГУР Міноборони України Кирила Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 червня 2023, 16:10

Коли встрягаєш у драку, треба сподіватись на свій розум і можливості. Поки одні влаштовували шоу, бігали з попами і православними бубнами вперед юдейським богом, Московія змогла організувати потрібне їй виробництво. Країна Баг не здатна ані себе облаштувати, ані створювати щось, тільки розкладати. Треба було про реформи турбуватися в першу чергу. Досить чужим жити. За два роки так і не змогли поставити економіку на військові рейки. Тільки тарифи піднімати.


Новини