Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посланцю Китаю показали у Києві "привіт" із Пхеньяну
commentss НОВИНИ Всі новини

Посланцю Китаю показали у Києві "привіт" із Пхеньяну

Посланцю Китаю показали у Києві уламки ракети з КНДР, якими Росія б'є по Україні

8 березня 2024, 08:00 comments1768
Поділіться публікацією:

Китайська делегація на чолі із спеціальним представником уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуеєм 7 березня відвідала Київ, де чиновники Офісу президента та уряду розповіли їй про ситуацію з безпекою в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу президента.

Посланцю Китаю показали у Києві "привіт" із Пхеньяну

Китайська делегація у Києві. Фото: сайт Офісу президента

Під час брифінгу в Офісі президента делегації КНР розповіли про "ситуацію на полі бою", зокрема, показали зразки уламків збитої ракети виробництва Північної Кореї, які Росія використовує для атак по Україні, і пояснили, як РФ в обхід санкцій продовжує отримувати зброю для ведення війни. .

Також українські чиновники розповіли про ситуацію з ядерною та радіаційною безпекою в Україні, зокрема окупацію Запорізької АЕС, порушення Росією норм поводження з військовополоненими та зусилля щодо повернення викрадених РФ дітей та цивільних.

Окремо Лі Хуей провів зустріч із головою ВП Андрієм Єрмаком, віце-прем'єром Юлією Свириденко та главою МЗС Дмитром Кулебою, під час якої вони обговорили українську "формулу миру" та участь КНР у цих зусиллях.

Нагадаємо, спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей з кінця лютого відвідує Україну, Росію, кілька країн ЄС та Брюссель для переговорів щодо врегулювання російсько-української війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову активізувався переговорний кейс України та РФ: який інтерес Китаю та Туреччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дрони та комп'ютерні чіпи американського виробництва все частіше надходять до Росії з Китаю торговими шляхами Центральної Азії. Це свідчить про те, наскільки складно подавити постачання для військових зусиль Москви. Про це пише The Wall Street Journal.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини