Головна Новини Суспільство Війна з Росією Посилення ППО: Німеччина передасть потужну зброю Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення ППО: Німеччина передасть потужну зброю Україні

Німеччина обіцяє розгорнути в Україні ще одну систему взимку Patriot

24 листопада 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Німеччина взимку розгорне додаткову систему протиповітряної оборони Patriot в Україні на додаток до IRIS-T. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Укрінформу" зробив німецький посол в Україні Мартін Єгер.

Посилення ППО: Німеччина передасть потужну зброю Україні

ЗРК Patriot. Фото: з відкритих джерел

"Ситуація взимку зараз може стати дуже складною. Українська сторона зробила все можливе, щоби підготуватися до цієї ситуації, і ми допомогли з підготовкою", – зазначив посол.

При цьому дипломат нагадав про підтримку Німеччиною протиповітряної оборони України та про те, що Берлін систематично займається цим питанням, виділяючи великі кошти, зміцнюючи оборонні здібності Києва.

"Я вже говорив про нашу підтримку протиповітряної оборони. На додаток до згаданих систем IRIS-T взимку тут буде розгорнуто ще одну систему Patriot з Німеччини", — висловився дипломат.

Зазначимо, водночас стало відомо, що не все так райдужно за допомогою України від Німеччини. Як повідомило агентство Reuters, коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца відклала на невизначений термін переговори щодо бюджету на 2024 рік. Під питанням допомога для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 21 місяць продовжується широкомасштабна російська агресія проти України. На даний момент окупаційна армія зосередила зусилля на Куп'янському напрямі, а також продовжує активувати в районах Авдіївки та Бахмута на Донеччині. Росія наполегливо хитає тему переговорів, а Україна – тему зміцнення своєї обороноздатності, чим сприяють зустрічі у форматі "Рамштайн", 17-та з яких відбулася 22 листопада. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію на полі бою та на зовнішній арені.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде ця зима легша за минулу: у ВМС дали прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини