Головна Новини Суспільство Війна з Росією Портников пояснив, чи погодиться Путін на мирні переговори з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Портников пояснив, чи погодиться Путін на мирні переговори з Україною

Віталій Портников говорить про позицію Путіна у мирних переговорах про закінчення війни в Україні.

13 грудня 2023, 09:15 comments2137
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український політичний оглядач та журналіст Віталій Портников пояснив у чому проблема мирних переговорів про закінчення війни між Україною та Росією. За його словами наразі "ключі від майбутнього України" лежать "у кишені Путіна". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Портников пояснив, чи погодиться Путін на мирні переговори з Україною

Віталій Портников про мирні переговори з Путіним. Фото з відкритих джерел

Останніми тижнями союзники України активно обговорюють ідею схилити Путіна до мирних переговорів для закінчення війни. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що лише Україна може визначити час та умови переговорів з Путіним, а США буду надавати для цього необхідні інструменти. Заступник помічника президента з нацбезпеки Джонатан Файнер заявив, що США намагається змусити Путіна сісти за стіл переговорів на умовах України, інакше Росії доведеться воювати з більш сильною українською армією. Однак Віталій Портников критикує таку ідею.

"Я взагалі не дуже розумію і ніколи не розумів, чому на Заході весь час вважають, що якісь дії української армії мають призвести до бажання росіян вести перемовини", — говорить Портников.

За словами журналіста ми постійно чуємо, що Україна має провести наступ і проводити перемовини з Росією у сильній позиції, або у випадку звільнення Криму путінський режим змушений буде піти на перемовини або взагалі розвалиться. Портников вказує, що така позиція не змушує Путіна йти на переговори, адже у війні на території України самій Росії нічого не загрожує, її суверенна територія залишається в мирі. Західна зброя не може використовуватись для ударів по РФ, а Україна ще не має достатньої кількості озброєння для таких атак.

"Якщо ми навіть змінимо всю ситуацію на фронті та звільнимо всю територію, але в Росії може нічого не змінитись… війна може продовжуватись поза можливими успіхами ЗСУ. Навіть найбільший успіх України може не призвести до політичних результатів у Росії", — вважає Портников.

Таким чином політичний оглядач вважає, що за таких умов і позицій Україна, США та Європа залежать від рішення Путіна щодо можливого закінчення війни.

"Якщо ми весь час зводимо всі військові дії і результати цих військових дій до майбутніх перемовин з Росією, тоді ми говоримо, що ключ від майбутнього України знаходиться у кишені Путіна. Тільки він вирішує, чи хоче він проводити перемовини. І Путін це прекрасно знає. Кожного разу, коли він бачить тезу про перемовини, він думає прекрасно, а перемовин не буде", — пояснює Віталій Портников.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова відповіла, чи може США змусити Росію піти на мирні переговори з Україною.

Також "Коментарі" писали, що політичний оглядач Віталій Портников прогнозує ще три війни у різних регіонах світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини