Головна Новини Суспільство Війна з Росією Попри вихід Росії з зернової угоди вантажні судна продовжують рух
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри вихід Росії з зернової угоди вантажні судна продовжують рух

В українські порти заходять кораблі для навантаження товарів на експорт.

31 жовтня 2022, 14:23
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після кількох вибухів у Севастополі з пошкодженням російських кораблів влада РФ заявила, що припиняє участь у зерновій угоді. Попри такі заяви РФ, судна й надалі курсують по маршрутах та завантажуються в українських портах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на BBC.

Попри вихід Росії з зернової угоди вантажні судна продовжують рух

Українські порти відправляють зерно. Фото з відкритих джерел

Українське міністерство інфраструктури повідомило, що 12 суден вийшло в море з трьох чорноморських портів, а саме з таких як "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ". Загалом на суднах до країн Європи, Африки та Азії прямую понад 350 тонн продукції.

Також зазначається, що в бік України прямує чотири судна, які пройшли всі інспекції Спільного координаційного центру. Таку інформацію озвучив керівник моніторингової групи Андрій Клименко. Посадовець зазначає, що без президента Туреччини у цьому питанні не обійшлось.

Влада України повідомила, що попри вихід Росії з "зернового коридору", судна проходять усі необхідні перевірки, про що була поінформована делегація РФ, яка бойкотує цей процес.

Нагадаємо, що 29 жовтня в акваторії Севастополя сталось кілька вибухів. З часом стало відомо, що було пошкоджено кілька суден РФ включно з фрегатом "Адмірал Макаров", що став головним кораблем після потоплення крейсера "Москва". Через це Росія офіційно заявила про припинення участі в програмі зернової угоди між Україною, РФ та ООН.

Раніше портал "Коментарі" писав про Дмитрія Медведєва, який фактично зізнався, що Росія використовує терористичні методи війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про російського чиновника, який в ООН озвучив чергову дивну заяву звинувативши Україну та США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини