Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поляки викрили чергову російську пропаганду
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки викрили чергову російську пропаганду

Польща планує захопити західні українські землі, - твердить чергова кремлівська пропаганда.

19 січня 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія продовжує вигадувати різні способи, як створити конфлікт між українськими союзниками, зокрема поляками. У мережу потрапило зображення, яке імітує прогноз погоди на польському телебаченні. Проблема картинки в тому, що кордони Польщі закінчуються біля Києва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Поляки викрили чергову російську пропаганду

Росія посилює наративи, що Польща хоче захопити Україну. Фото з відкритих джерел

У російських групах соціальної мережі Telegram завірусилась картинка, яка імітує прогноз погоди на польському телебачені. На зображені показано, що Житомирська, Вінницька, Волинська, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська та Закарпатська області стали частиною Польщі.

Путінські пропагандисти продовжують спроби розділити Польщу та Україну. У соцмережах опублікували фейковий екран із імітацією прогнозу погоди на TVP. Проблема в тому, що Польща "закінчується" біля Києва, що мало б показати нібито польські претензії.

Поляки викрили чергову російську пропаганду - фото 2

Пропагандистські наративи про те, що Польща хоче захопити західну частину України, добре відомі для аудиторії українців та поляків. Відповідно до цих ідей Польща має стати країною від моря до моря та анексувати силою частину України. За іншою версією Володимир Зеленський нібито сам має подарувати полякам західні області.

"Російські військові пропагандисти продовжують антипольську інформаційну кампанію, висвітлюючи тему нібито військової загрози з боку Польщі, яка, на думку російської пропаганди, має план прямого втягнення у війну в Україні", – пояснює уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

Українці також не ведуться на кремлівські вигадки.

"Заяви дивних спікерів РФ про "плани Польщі анексувати захід України" – чергова примітивна спроба Кремля посіяти недовіру серед друзів. Хтось вірить, що це спрацює? Україна та Польща сміються із цих спроб.Є лише одна країна, що знущається з міжнародного права, і ми знаємо її назву", — пише Михайло Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російське посольство опублікувало інфографіку з Україною, яка суперечить кремлівській пропаганді.

Також "Коментарі" писали про експрезидента Росії Дмитра Медведєва, який пригрозив світу ядерною війною, якщо РФ програє в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Pul_Nomer_3
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини