Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч мобілізованих вже там
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч мобілізованих вже там

Польський генерал Вальдемар Скшипчак вважає, що Росія може вдарити з боку Воронежа, Курська та Брянська і тоді під головним ударом опиняться Полтава та Дніпро

19 січня 2023, 14:55 comments2380
Поділіться публікацією:

Російські війська можуть піти в масштабний наступ не там, де зараз їх очікують і де новий удар здається найбільш ймовірним, тобто, на півдні та сході. Путін може розпочати свій новий наступ з боку Воронежа, Курська та Брянська та рушити на південь України. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю ВВС висловив польський генерал Вальдемар Скшипчак.

Польський генерал назвав напрям, звідки може вдарити Росія: 300 тисяч мобілізованих вже там

Вальдемар Скшипчак. Фото: BBC

За його даними, саме там противник зосередив більшість із 300 тисяч мобілізованих восени солдатів. Там вони проходять підготовку та їх усіх не кидають на фронт, а продовжують готувати до нового удару. У такому разі ворог може спершу вдарити по Полтаві та Дніпру, а потім по Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Усі говорять про те, що Росія спробує знову окупувати українську столицю, але в це погано віриться, каже Вальдемар Скшипчак. Також немає підстав казати, що армія Білорусі приєднається до росіян для походу на Київ.

Також Скшипчак назвав українське місто Бахмут "ворітами" в інші частини Донбасу.

"Його захоплення (Ред. – Бахмута) дозволило б вийти на лінію Краматорськ – Слов'янськ. І цього Путіну вистачило б. Він хотів би з'єднати це з іншими територіями на сході вздовж річки Ворскла та лівого берега Дніпра", – вважає польський генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готується відправити на фронт нові танки: подробиці від британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло — керівник приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер", близький до російського диктатора Володимира Путіна бізнесмен Євген Пригожин піддав критиці Кремль через те, що адміністрація не заблокувала YouTube в РФ. Чому Пригожину, який періодично критикує найвище військове керівництво РФ, стільки дозволяється? Про що це говорить – до чого може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини