Головна Новини Суспільство Війна з Росією План ЗСУ щодо контрнаступу уже є: що стримує
commentss НОВИНИ Всі новини

План ЗСУ щодо контрнаступу уже є: що стримує

Збройні сили України зможуть розпочати атакувати ворога, але є ще певні умови

28 січня 2023, 15:25 comments1345
Поділіться публікацією:

Командування ЗСУ фактично підготувалося до контрнаступу і визначилося з напрямками. Розпочати ж активні бойові дії зможуть, коли буде сформовано нові бригади та укріплено західними танками вже наявні військові підрозділи. План контрнаступу, безперечно, є, все прораховано. Таку думку висловив військовий аналітик Олексій Гетьман в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

План ЗСУ щодо контрнаступу уже є: що стримує

ЗСУ вже визначилися з контрнаступом

“План контрнаступу стовідсотково вже є, тому що головнокомандувач Валерій Залужний, коли називав кількість техніки, яка нам необхідна, він не просто так називав якісь цифри. Напевно, були прораховані контрнаступальні дії, прораховані сили та засоби, які для цього необхідні: техніка, військовослужбовці”, — зазначає Гетьман.

За словами аналітика, сили Україна має, оскільки, на відміну від росіян, командування береже військовослужбовців. Засобів не вистачало, але було розраховано, скільки їх треба, яких саме і для яких конкретних підрозділів на кожному окремо взятому напрямку. Гетьман вважає, що на реалізацію плану українського контрнаступу не доведеться чекати ані пів року, ані до кінця року — це відбудеться швидше.

Як писали "Коментарі", країни-союзники України на Заході погодили передачу Україні 321 танку. Терміни доставлення танків Україні в кожному разі будуть різні.

Окрім того, на шпальтах "Коментарів" йшлося, що вперше у світі в українському війську створюють ударні роти майбутнього, в якому воюватимуть машини, а не люди. Кожна рота отримає дрони та боєприпаси до них, Starlink для забезпечення безперебійного зв’язку та інше обладнання, яке допоможе боротися з окупантами у гарячих точках. Існуватимуть підрозділи "Ловці шахедів" та "Армія дронів".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини