Головна Новини Суспільство Війна з Росією План РФ знову зруйновано: DeepState повідомив, де ЗСУ відновили позиції (КАРТА)
commentss НОВИНИ Всі новини

План РФ знову зруйновано: DeepState повідомив, де ЗСУ відновили позиції (КАРТА)

Сили оборони просунулися в районі Липців на Харківщині

сьогодні, 06:47
Поділіться публікацією:

Українські захисники відновили позиції у районі Липців Харківської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчить оновлена карта моніторингового проекту DeepState.

План РФ знову зруйновано: DeepState повідомив, де ЗСУ відновили позиції (КАРТА)

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Водночас, аналітики повідомляють, що ворог зумів просунутися біля Нью-Йорка, Катеринівки, Селидово та Новоселидівки.

План РФ знову зруйновано: DeepState повідомив, де ЗСУ відновили позиції (КАРТА) - фото 2

Зазначимо, 16 жовтня DeepState повідомляв, що Росія окупувала селище Острівське Курахівської міської громади Покровського району Донецької області.

Також російські загарбницькі війська просунулися біля Левадного у Запорізькій області, Цукуриного Донецької області та Торецька Донецької області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Курській області РФ, де ЗСУ не припиняли свою операцію, продовжуються гойдалки і немає постійної лінії зіткнення. Якогось моменту ворог посилює свої контратаки. Потім настає слушний момент для контратак вже з боку Сил оборони. Але тенденція не дуже сприятлива для наших військових. Про це в ефірі Radio NV розповів аналітик та співзасновник проекту DeepState Руслан Мікула.

"Смуга змінюється по кілька разів на добу, деякі посадки переходять із рук в руки. Загалом, ситуація важка. Сили оборони ввели додаткові резерви для того, щоб стримати ворога, адже він минулого місяця нагромадив [там] суттєві сили", — зазначив. експерт.

Мікула також розповів про "дуже погану тенденцію", яка фіксується на Курському напрямку. Противник почав застосовувати FPV-дрони з крученою парою, стійкі до РЕБ. Відповідно, у них значно вищий коефіцієнт влучення, ніж у звичайних бездротових FPVішек.

"Як сказав один десантник: "Це, по суті, ПТУРи нової генерації, коли FPV-дрон, пов'язаний витою парою з точкою запуску, фактично нечутливий до РЕБ". Тому ворог застосовує такий новий тип озброєння", — пояснив експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини