Головна Новини Суспільство Війна з Росією План РФ з підривом ГЕС провалився: у ЗСУ зробили заяву щодо контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

План РФ з підривом ГЕС провалився: у ЗСУ зробили заяву щодо контрнаступу

Сергій Наєв запевняє, що підрив агресором Каховської ГЕС не завадить настанню ЗСУ

6 червня 2023, 15:48
Поділіться публікацією:

Українське військове командування передбачало варіант підриву окупаційними військами Каховської ГЕС. Ситуація не повинна завадити контрнаступу українських військових. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв.

План РФ з підривом ГЕС провалився: у ЗСУ зробили заяву щодо контрнаступу

Сергій Наєв. Фото з відкритих джерел

"Щодо Каховської ГЕС, військове командування заздалегідь передбачало ворожі дії, у тому числі й дії з підриву Каховської ГЕС", — зазначив Сергій Наєв.

За його словами, існують відповідні розрахунки, відомі військовому командуванню щодо збитків, які можуть настати внаслідок розливу води.

Так, відповідне командування на цьому напрямі вживає заходів насамперед щодо безпеки цивільного населення спільно з представниками місцевого самоврядування.

"Про перешкоду нашим наступальним діям, військове командування повністю враховувало і такі ворожі підступні дії, і відповідно воно не повинне пошкодити нашому наступу на тих напрямках, де може бути розлив води", — підсумував Сергій Наєв.

Зазначимо, 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, на Херсонщині проводиться евакуація людей, повідомляє Оперативне командування "Південь". Начальник його прес-центру "Південь" Наталія Гуменюк припускає, що противник зробив це, щоб стримати контрнаступ ЗСУ. І наголосила, що розумним такий хід не назвеш, оскільки росіяни завдали більшої шкоди своїм же позиціям на лівому березі Дніпра, який географічно – нижчий, тому перший зазнає підтоплення. Президент України Володимир Зеленський щодо чергового теракту агресора скликав екстрене засідання Ради нацбезпеки України. Про що говорить те, що відбувається? Які можуть бути наслідки? Як має відреагувати цивілізований світ на чергове російське варварство, яке традиційно не визнають? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська розвідка назвала головну причину підриву росіянами Каховської ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини