Головна Новини Суспільство Війна з Росією План Путіна зазнав краху. Його стратегія не спрацювала
commentss НОВИНИ Всі новини

План Путіна зазнав краху. Його стратегія не спрацювала

Стратегії Путіна завадив суперник проти якого складно боротись.

4 січня 2023, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну, Путіна одразу намагався воювати на два фронти. Перший, це військовий проти України, тоді як другий полягав у шантажі та маніпулювання цінами на газ та нафту проти країн Європи. Проте план Путіна не спрацював. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NY Times.

План Путіна зазнав краху. Його стратегія не спрацювала

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Після нападу на Україну, Європейський Союз запровадив санкції проти Росії, які з кожним днем війни мають послаблювати російську економіку. На такі дії Кремль відреагував шантажем і почав зупиняти або обмежувати постачання енергоресурсів. Як результат Європа об’єдналась перед проблемами з дефіцитом енергії та можливою суровою зимою.

Росію почали звинувачувати у використанні енергії як зброї. Наприклад, Німеччина заявила, що Росія в серпні 2022 штучно підняла ціни і одночасно частково припинила постачання газу через "Північний потік". Таким чином план Путіна полягав у спробі заморозити Європу, проте йому завадив суперник, проти якого складно боротись – погода. В Європі спостерігаються вкрай високі температури до 20 градусів тепла за Цельсієм. М’який клімат дозволив ЄС використовувати менше газу на опалення та зберегти свої запаси газу на рівні близькому до 90%.

"Тепер ми маємо добре укомплектований газовий ринок ЄС, навіть без російського газу", — сказав директора з питань енергетики, клімату та ресурсів консалтингової компанії Eurasia Group Геннінг Глойстайн.

Окрім того, Глонстайн наголосив, що це відображається на поточних цінах, які знаходяться на найнижчому рівні з початку російського вторгнення.

"Це набагато краще, ніж багато хто боявся, і це може означати, що цього року ціни будуть нижчими, ніж у 2022", — сказав віце-президент з газових досліджень консалтингової фірми Wood Mackenzie Массімо Ді Одоардо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому Росія не використовує свої сучасні ракети "Кинджал" у війні з Україною.

Також "Коментарі" писали про те, що у Путіна лишилось тільки три стратегії у війні з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини