Головна Новини Суспільство Війна з Росією План Путіна щодо окупації України до 2026 року: у США відреагували на публікацію Bild
commentss НОВИНИ Всі новини

План Путіна щодо окупації України до 2026 року: у США відреагували на публікацію Bild

ISW проаналізував російський план окупації України до 2026 року, опублікований Bild

16 грудня 2023, 11:45 comments3195
Поділіться публікацією:

Популярний німецький таблоїд Bild із посиланням на розвідувальні дані та джерела пише про те, що Кремль планує окупувати українську територію за межами чотирьох незаконно вже анексованих українських областей протягом 2024-2026 років. Американські експерти ISW зазначив, що ці цілі збігаються з поточними локальними наступальними операціями російських загарбників. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в огляді Інституту вивчення війни.

План Путіна щодо окупації України до 2026 року: у США відреагували на публікацію Bild

Публікація Bild – план РФ окупації України до 2026 року

Аналітики ISW нагадали, що журналісти Bild заявили, що Росія планує захопити всю територію Донецької та Луганської областей та до річки Оскол у Харківській області до кінця 2024 року.

Інститут вивчення війни зазначив, що ці цілі збігаються з поточними локальними наступальними операціями Росії у Донецькій, Луганській та Харківській областях.

За інформацією Bild, Росія також планує захопити значну частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, включаючи місто Харків, якщо це буде можливо, у 2025 та 2026 роках.

Інститут вивчення війни звертає увагу, що Bild раніше опублікував здебільшого точні дані розвідки про плани Росії щодо повномасштабного вторгнення в Україну у грудні 2021 року. Тоді прогнозувалося, що Росія нападе на Україну на півдні з Криму, з контрольованою Росією території на сході України та півночі. Щоправда, газета прогнозувала напад наприкінці січня або на початку лютого 2022 року.

ISW зазначив, що не може самостійно перевірити достовірність звітів Bild, але інформація про плани Росії щодо війни до 2026 року відповідає підготовці Росії до тривалих військових дій.

Російське військове командування здійснює довгострокову реструктуризацію та розширення з метою формування стратегічних резервів, і Росія поступово мобілізує свої збройні сили для тривалої війни.

На думку військових аналітиків, повідомлення про середньо- та довгострокові плани Росії щодо окупації території за межами чотирьох незаконно анексованих територій також є правдоподібними, враховуючи те, що російські офіційні особи, зокрема президент Росії Володимир Путін, останнім часом повернулися до експансіоністської риторики, а російські війська продовжують наступальні операції з метою розширення своїх позицій у Харківській області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді зовнішньополітична ситуація почала вирівнюватись: що належить зробити Зеленському. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини